Tower Bridge en de Tower of London - Stedentrip Londen - Engeland - UK

Londen vlag
Gallery icon
Map icon

We zijn een paar keer naar de Tower Bridge gelopen maar de ene keer was het erg druk en de andere keer gesloten. De laatste keer hadden we geluk. Het museum in de Tower Bridge was open en we zijn naar binnen gegaan. De brug op zich is erg mooi om te zien. Het uitzicht vanaf de Tower Bridge over Londen is waanzinnig, mits je niet op een mistige dag komt.

De Tower Bridge is een bascule brug over de rivier de Theems in London. De bouw werd voltooid in 1894 en is tegenwoordig een toeristische attractie. De originele aandrijving voor het openen en sluiten van de brug was hydraulisch. Tegenwoordig wordt de brug elektrisch geopend, maar de originele stoommachines bestaan nog als attractie. De brug wordt ongeveer 900 keer per jaar geopend. De Tower Bridge ontleend zijn naam aan de nabij gelegen Tower of London.

De Tower of London is een fort dat ook gebruikt werd als gevangenis. De kroonjuwelen van de engelse troon worden hier ook bewaard. De White Tower werd in 1078 gebouwd door Willem de Veroveraar. Tegenwoordig is het voornamelijk een toeristische attractie vanwege de kroonjuwelen en de verzameling harnassen ander wapentuig.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy