Wandelen in de Ardennen in België

België vlag
Gallery icon
Map icon

Ten zuiden van Nederland ligt België. Het land kent ongeveer 10 miljoen inwoners en heeft een oppervlak van ongeveer 30.500 km2. In België wordt onderverdeeld in twee taalregio's. In het noorden ligt Vlaanderen waar Vlaams (Nederlands) gesproken wordt en in het zuiden ligt Wallonië waar Frans gesproken wordt. De hoofdstad van België is Brussel. Andere bekende grote steden in België zijn Antwerpen, Brugge, Leuven, Luik en Oostende.
De grote steden kenmerken zich door mooie oudbouw en gezellige terrasjes. Buiten de grote steden vind je, voornamelijk in het Franstalige deel, veel natuur. Een van de grootste natuurgebieden is de Ardennen. De Ardennen worden gekenmerkt door een heuvelachtig gebied waar veel wandel-, fiets en andere outdooractiviteiten mogelijk zijn. Bekende plaatsen in de Ardennen zijn Durbuy, La Roche-en-Ardennen, Spa, Neufchâteau en Vervier. Op een zonnige zaterdag vertrokken we in de richting van Vervier om in Parc Naturel Des Hautes Fagnes om te wandelen. Het verslag van de wandeling bij Solwaster staat in het menu links.

Je vindt hier de voordeligste aanbiedingen en mooiste vakanties naar België.

Hier vind je kaarten en reis- en wandelgidsen om je vakantie naar België verder voor te bereiden.

Ben je op zoek naar een hotel voor een weekendje weg, een vakantiehuis of een vakantie in België? Kijk dan hier voor hotels, vakantiehuizen of vakanties in België van verschillende aanbieders.

Onze wandelingen in België

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy