Wandelen in Duitsland

Duitsland vlag
Gallery icon
Map icon

Duitsland ligt in centraal Europa en grenst aan Nederland, Denemarken, Polen, Tsjechië, Oostenrijk en Zwitserland. Het oppervlak van Duitsland is ongeveer 357.000 km2. Het land telt ongeveer 82 miljoen inwoners en is daarmee, in Europa, het land met de meeste inwoners.
De nationale taal van Duitsland is Duits en de hoofdstad is Berlijn.
Duitslang kent verschillende regio's met in het noorden, Nedersaksen en Sleewijk-Holstein, in het zuiden Beieren en Baden-Württemberg, in het oosten Brandenburg, Saksen, Saksen-Anhalt, Thüringen Mecklenburg-Voor-Pommeren en in het westen Rijnland-Palts, Hessen en Nordrhein-Westfalen.
Vanwege de omvang van Duitsland is het land erg divers. In het noorden is het land redelijk plat en dunbevolkt. In het westen ligt Nordrhein-Westfalen met het Rurhgebied. Nordrhein-Westfalen is, mede door het Rurhgebied, het district met de meeste inwoners van Duitsland. Nordrhein-Westfalen heeft naast industrie een heuvelachtig landschap met veel bos.
In het zuiden wordt het landschap heuvelachtiger met grote steden als München. Hier vind je de Beierse Alpen, het Zwarte Woud, de Eifel en de Moezel en vele rivieren zoals de Donau en de Main. Het zuiden van Duitsland is een ideale bestemming om te wandelen.
Om een weekendje of weekje weg te gaan is Duitsland een uitstekende bestemming. Voor de vakantieganger is Duitsland ontzettend veelzijdig en heel dichtbij!

Je vindt hier de voordeligste aanbiedingen en mooiste vakanties naar Duitsland.

Hier vind je kaarten en reis- en wandelgidsen om je vakantie naar Duitsland verder voor te bereiden.

Ben je op zoek naar een hotel voor een weekendje weg, een vakantiehuis of een vakantie in Duitsland? Kijk dan hier voor hotels, vakantiehuizen of vakanties in Duitsland van verschillende aanbieders.

Onze wandelingen in Duitsland

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy