Wandelen in Frankrijk - Vakantie in Frankrijk

Frankrijk vlag
Gallery icon
Map icon

Een van de populairste vakantie landen van Nederlanders is Frankrijk. Frankrijk kent verschillende populaire regio's waaronder de Côte d'Azur, de Franse Alpen, de Vogezen en de Midi-Pyrénées. Daarnaast is Parijs een populaire bestemming voor een romantisch weekendje weg.

Frankrijk is qua oppervlak het tweede grootste land in Europa en telt ongeveer 65 miljoen inwoners. De officiële taal van Frankrijk is Frans. Frankrijk kent een rijke geschiedenis met de bezetting van de Romeinen, de Franse Revolutie in 1789, Wereld Oorlog 1 en Wereld Oorlog 2. In heel Frankrijk is de rijke historie zichtbaar. Daarnaast herinneren verschillende feestdagen aan de historie van Frankrijk, bijvoorbeeld 14 juli (de bestorming van de Bastille 1789) en 8 mei (Feest van de Overwinning 1945).

Vanuit Nederland is Frankrijk via België snel te bereiken. In een paar uur ben je met de auto vanuit Nederland in Noord Frankrijk. In Frankrijk zijn de Tolwegen belangrijke noord-zuid verbindingen die voor veel Nederlanders erg bekend zijn. De Route du Soleil is de drukste noord-zuid verbinding die van Parijs naar Marseille loopt. Frankrijk kent verschillende zwarte zaterdagen, welke garant staan voor lange files richting het zonnige zuiden van Frankrijk.

Voor een korte vakantie vertrokken we om te wandelen in de Vogezen in het noord-oosten van Frankrijk. In het menu links staat het reisverslag van deze wandelvakantie.

Je vindt hier de voordeligste aanbiedingen en mooiste vakanties naar Frankrijk.

Hier vind je kaarten en reis- en wandelgidsen om je vakantie naar Frankrijk verder voor te bereiden.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy