Reisverslag camper rondreis in het westen van de Verenigde Staten van Amerika - USA

Verenigde Staten - USA vlag
Gallery icon
Map icon

In een aantal vakanties hebben wij de Verenigde Staten van Amerika (USA) bezocht.

De Verenigde Staten van Amerika is een van de grootste landen van de wereld. Het uit 50 staten bestaande land is 9.6 miljoen km2 en telt ongeveer 300 miljoen inwoners. Daarnaast heeft de Verenigde staten van Amerika één federaal district, District of Columbia.

Alle staten van Amerika hebben verschillende bijnamen welke op de kentekenplaten van de auto's te vinden zijn. Elke staat heeft zijn eigen nummerplaat, maar ook zijn eigen rechtssysteem en regels. Eigenlijk zijn alle staten aparte landjes met gemeenschappelijke federale overheid en muntsysteem.

Van alle staten van Amerika is qua oppervlak Alaska de grootste en Rhode Island de kleinste. Californië heeft de meeste inwoners en Wyoming de minste inwoners. Washington D.C. is de hoofdstad van de Verenigde Staten van Amerika. Alaska en Hawaï zijn de twee staten welke niet aan andere staten van Amerika grenzen.

De Verenigde Staten van Amerika hebben veel nationale parken welke we graag nog willen bezoeken. In de reizen die wij hebben gemaakt door Alaska, en de rondreis door Nevada, Arizona, Utah en Californië hebben we vele nationale parken bezocht.
In het linkermenu vind je de reisverslagen, wandelingen, tracklogs en foto's die wij tijdens deze reizen in Amerika hebben gemaakt.

Tenslotte willen we Edwin en Leonie bedanken voor een gezellige en leuke rondreis door Amerika.

Wil je ook op vakantie naar Amerika? Je vindt hier de mooiste rondreizen in de Verenigde Staten van Amerika

Hier vind je kaarten en reis- en wandelgidsen om je vakantie naar Amerika verder voor te bereiden.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy