Wandelen op Madeira

Madeira vlag
Gallery icon
Map icon

De meeste wandelingen op Madeira lopen langs levada's. De levadas zijn het irrigatiesysteem van het eiland, zij voeren het water vanuit de vochtige noordkant van het eiland naar de zuidkant van Madeira. Bijna elke levada begint met een waterval en het water in de levadas is helder en koud. Dit komt doordat het water in de rotsen wordt gefilterd. Langs de levada's wandelen is niet altijd makkelijk, dit omdat het pad soms smal is, maar ook omdat de levada's aan de rand van de berg liggen. Soms kijk je tijdens het wandelen een heel eind naar beneden voordat je de grond ziet en de afgronden zijn vaak erg steil. Om de afstand zo kort mogelijk te houden zijn er tal van tunnels gebouwd op Madeira om het water door heen te leiden. In de tunnels is het donker en koel, maar ook glad en soms heel erg laag!

Madeira wordt ook wel het bloemeneiland genoemd en is erg geschikt om te wandelen. Het eiland is 740 km2 groot, 57 km lang en 23 km breed. Madeira heeft ongeveer 240.000 inwoners, waarvan er ongeveer 100.000 in Funchal de hoofdstad wonen. Aan het wegennet op Madeira wordt hard gewerkt, met name aan de noordkust waren, tijdens onze wandelvakantie, volop wegwerkzaamheden. Als je op vakantie wilt gaan naar Madeira om te wandelen is het zeker de moeite waard om een auto te huren. En laat de airco dan eens uit en doe het raam open. Dan komt de geur van de bloemen je tegemoet. En ga je voor je lol het eiland over.

Tijdens de wandelingen hebben we letterlijk tussen de bloemen gelopen. Zo mooi, zo indrukwekkend, dat we zeker nog een keer naar Madeira toe zouden gaan om te wandelen!
Ons vakantiehuisje, Casa da Capelinha, lag in Ponta Delgada. Een klein dorpje aan de noordkust van Madeira. Toen wij er waren, werd het nieuwe zwembad geopend. Een groot feest voor dit dorp.

We raden je zeker aan om voor een wandelvakantie naar Madeira te gaan. Enkele dingen die je tijdens de wandelingen niet moet vergeten zijn: een zaklamp met batterijen, wandelstokken, goede wandelschoenen, eten en drinken voor onderweg en je camera.

In het menu hiernaast vind je meer informatie over de wandelingen en de plekken op Madeira waar we zijn geweest.

Wil je ook op vakantie naar Madeira?

Ben je niet op zoek naar massatoerisme? Bekijk dan de mogelijkheden eens met Eliza was here op Madeira.

Hier vind je kaarten en reis- en wandelgidsen om je vakantie naar Madeira verder voor te bereiden.

Voor meer informatie over dagwandelingen kun je ook terecht op de website van Fred Triep over Madeira

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy