Wandelen op de Canarische Eilanden

Canarische eilanden vlag
Gallery icon
Map icon

Over de Canarische Eilanden
De Canarische eilanden is een groep eilanden dat behoort tot Spanje maar voor de kust van Marokko ligt. Door de ligging voor Marokko heeft het een Noord Afrikaans klimaat. Hierdoor is het op deze eilanden het hele jaar door een graadje of 20.

De Canarische eilanden bestaan uit de volgende eilanden: Gran Canaria, Tenerife, La Gomera, La Palma, El Hierro, Lanzarote en Fuertaventura.

De Canarische eilanden zijn van vulkanische oorsprong. De bekendste vulkaan is waarschijnlijk Pico del Teide op Tenerife (3718 m).

De groep eilanden is verdeelt in 2 provincies respectievelijk: Las Palmas (hoofdstad: Las Palmas (Gran Canaria) en Santa Cruz de Tenerife (hoofdstad : Santa Cruz de Tenerife.

Onze wandelvakanties
Op de Canarische Eilanden boeken we zoveel mogelijk casita's (vakantiehuizen). Wij zijn tijdens een vakantie in september 2003 naar een casita (vakantiehuis) op La Gomera en een appartement op Tenerife geweest. In 2005 hebben we twee weken vakantie gehad in een finca (vakantiehuis) in Fataga om te wandelen op Gran Canaria. En in 2008 hebben we een weekje vakantie doorgebracht in een casita (vakantiehuis) in El Paso om te wandelen op La Palma. In het menu vind je meer informatie over wat we op de Canarische eilanden hebben gedaan.

Hier vind je kaarten en reis- en wandelgidsen om je vakantie naar de Canarische Eilanden verder voor te bereiden.

Tot dusver hebben we de volgende eilanden bezocht:

Wil je ook op vakantie naar de Canarische Eilanden?

Ben je op zoek naar een vakantie op de Canarische Eilanden? Kijk dan hier voor vakanties naar de Canarische Eilanden van verschillende aanbieders.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy