Wandelen in Spanje - Vakantie in Spanje

Spanje vlag
Gallery icon
Map icon

Spanje is een van de populairste vakantie bestemmingen van Nederlanders. Spanje ligt in Zuid Europa en is ongeveer 506.000 km2 groot. Naast het vaste land van Spanje horen de Canarische Eilanden, de Balearen en de Spaanse Enclaves ook tot Spanje.

De spreektaal in Spanje is onderverdeeld in verschillende talen. Er wordt Catalaans, Baskisch en Galictisch in verschillende regio's van Spanje gesproken. De officiële taal is Castiliaans en elke inwoner van Spanje behoort deze taal te kennen. In Spanje wordt, net als in de rest van de Europese Unie, betaald met de Euro.

Veel vakantiegangers vertrekken naar de Spanje voor zon, zee en strand. Maar Spanje is ook een zeer leuke wandelbestemming. Zo kun je in noord Spanje in de Pyreneeën wandelen en in het zuiden in de Sierra Nevada. De Canarische eilanden en de Balearen zijn ook zeer leuke wandelbestemmingen.
De afgelopen jaren hebben we al op Gran Canaria, Tenerife, La Palma en La Gomera gewandeld. Deze keer viel ons oog op Mallorca. We vertrokken eind juni voor een week naar Mallorca om te wandelen. Lees links onze reisverslagen van Mallorca, de Canarische eilanden en de Sierra Nevada en Alpujarras.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy