Wandelen in Nederland

Nederland vlag
Gallery icon
Map icon

Nederland ligt aan de westkust op het continent Europa grenzend aan Duitsland en België.
De officiële taal is Nederlands. Nederland is onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden, waar ook Nederlandse Antillen en Aruba toe behoren. Het land Nederland is 41.528 km² groot en met 16.4 miljoen inwoners een van de meest dichtbevolkte landen van de wereld.

In het westen van Nederland, de Randstad, wonen verreweg de meeste mensen. Hier bevindt zich ook de hoofdstad, Amsterdam, en de regeringsstad, Den Haag of 's Gravenhage. Nederland is verdeeld in 12 provincies waarvan Flevoland de jongste is.

Toch is het mogelijk in dit land stukken natuur te vinden waar (behalve op zondagmiddag) weinig mensen te vinden zijn. De meeste natuurgebieden zijn eigendom van Stichting Natuurmonumenten en zijn tussen zonsopgang en zonsondergang vrij toegankelijk.

Nederland kent 5 bewoonde Waddeneilanden. Deze liggen voor de noordkust van Friesland, Groningen en Noord-Holland. Terschelling hebben wij bezocht tijdens een weekend weg. Het reisverslag van deze korte vakantie is in het menu links te vinden.

Wij wonen zelf in de buurt van de Veluwe, nog altijd een populaire vakantie bestemming. In de pagina op onze website vind je algemene informatie, waar in de loop van de tijd wandelingen en foto's aan toe zullen worden gevoegd.

Deze site zal de komende tijd aangevuld worden met informatie, wandelroutes en foto's van de verschillende natuurgebieden in Nederland die wij hebben bezocht. Hierbij zal de nadruk liggen op een dagje uit of een weekendje weg, maar ook voor een vakantie in eigen land zal er informatie te vinden zijn.

Kijk hier voor kaarten en gidsen om te wandelen en fietsen in Nederland.

Mocht u in de tussentijd nog vragen of opmerkingen hebben, gebruik dan ons contactformulier.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy