Reisverslag rondreis in Alaska - The last frontier - Amerika

Alaska vlag
Gallery icon
Map icon

Alaska (AK) is een van de staten van de Verenigde Staten van Amerika (USA). De hoofdstad is Juneau en de grootste stad is Anchorage. Met bijna 700.000 inwoners is het dus niet echt druk. Maar een groot deel van Alaska is niet bewoonbaar. De meeste inwoners van Alaska wonen ten zuiden van Fairbanks. Er loopt nog 1 snelweg naar het noorden van Alaska, naar Barrow, maar het asfalt houdt ongeveer 100 mijl voor de poolcirkel op en wordt daarna een gravel weg.

Alaska is een van de grootste staten van Amerika. Het grappige is dat Alaska aan geen enkele andere staat grenst, maar aan Canada. Alaska werd in 1867 voor 7,2 miljoen van de russen gekocht, omdat deze dachten dat het land niks waard was. In de tijd is gebleken dat het land wel degelijk veel waard is. In de loop der jaren is er veel goud, koper en olie gevonden. Tegenwoordig is Olie de grootste bron van inkomsten in het gebied. Ongeveer 30 jaar geleden is begonnen met de bouw van de oliepijpleiding, die van Barrow naar Valdez gaat.

Alaska kent ook een aantal Nationale parken. De bekendste zijn: Denali, Wrangel - St Ellias, Glacier Bay, Katmai en Kenai Fjords. De minder bekende zijn: Lake Clark, Gates of the Artics, Kobult valley.
Onze vakantie in Alaska was een rondreis door de “bewoonde” wereld van Alaska. In het menu hier naast is te zien, welke plaatsen we hebben bezocht.

Er zijn vele leuke mogelijkheden voor wandelen in de ongerepte natuur van Alaska. Als we tijd over zouden hebben, zouden we zeker terug gaan naar Alaska. De rust, de mensen, maar ook zeker de natuur maakt het een vakantie om nooit te vergeten.

Als laatste willen we Arie en Henny bedanken voor de gezelligheid tijdens deze rondreis door Alaska.

Wil je ook op vakantie naar Alaska? Je vindt hier de mooiste reizen naar Alaska

Hier vind je kaarten en reis- en wandelgidsen om je vakantie naar Alaska verder voor te bereiden.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy