Oxford street, Regent Street, Piccadilly Circus, Trafalgar Square - Stedentrip Londen - Engeland - UK

Londen vlag
Gallery icon
Map icon

Oxford Street is met Regent Street een van de grootste winkelstraten van Londen. Voor en na kerst vinden hier waanzinnige sales plaats. 's Avonds kom je bijna niet van de ene kant naar de andere kant, maar op eerste kerstdag vind je er niemand. De hele straat is dan verlaten op een paar toeristen na.

Oxford Street is de drukste winkelstraat van Europa met meer dan 300 winkels. Jaarlijks wordt de straat bezocht door meer dan 9 miljoen bezoekers. Je vindt hier onder andere vestigingen van Selfridges, Marks & Spencer, HMV en de Disney Store.

Op de kruising van Regent Street en Oxford Street ligt het metro station Oxford Circus, een van de drukste metrostations in London. Je vindt hier onder andere de Apple Retail store, het BBC hoofdkwartier Broadcasting House en de All Souls Church.

Piccadilly Circus is onder andere bekend van de grote neon lichtreclames. Deze bevinden zich nu alleen nog op het gebouw aan de noordwest kant van het plein.

Trafalgar Square is genoemd naar de zeeslag bij Trafalgar van 1805. Middenop het plein staat Nelson's Column die bij deze zeeslag de vloot van Napoleon versloeg. Samen met Piccadilly Circus en Leicester Square is het één van de bekenste pleinen in London.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2022 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy