Wandelen in Cinque Terre - de Bloemenrivièra - Ligurië - Vakantie in Italië

Italië vlag
Gallery icon
Map icon

Cinque Terre ligt ten noorden van Pisa in Ligurië en de naam betekent 5 landen. Het duurt met de trein ongeveer 2 uur om er te komen. Cinque Terre wordt ook wel de Bloemenrivièra genoemd.

We kwamen met de trein aan in Riomaggiore. Het station was te klein voor de trien dus we moesten halverwege in de tunnel uitstappen en over de rails naar het perron lopen. Erg spannend. Vanuit hier liep onze voettocht langs de 5 plaatsjes: Riomaggiore. Manarola, Corniglia, Vernazza en met de boot verder naar Monterosso. Het is een goed wandelpad langs de kust waar wel veel hoogte verschil inzit.

Aan het einde van de dag zijn we weer terug gegaan naar ons hotel in Pisa.

Cinque Terre is moeilijk met de auto bereikbaar. Er ligt een wandelpad langs de kust dat de vijf dorpen met elkaar verbindt. Naast het wandelpad worden de vijf dorpen verbonden door de spoorlijn van La Spezia naar Genua. De vijf dorpen zijn in 1997 opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO.
Monterosso is het grootste dorp met 1563 inwoners. Vernazza met 1060 inwoners wordt door velen gezien als het meest pittoreske dorp. Manarola is het oudste van de vijf dorpen. De andere twee dorpen zijn Corniglia en Riomaggiore.

Je vindt hier de voordeligste aanbiedingen en mooiste vakanties naar de Bloemenrivièra in Italië.

Hier vind je kaarten en reis- en wandelgidsen om je vakantie naar Cinque Terre verder voor te bereiden.

De dagwandeling vijfdorpentocht door Fred triep

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy