Vakantie in Pisa - De scheve toren - Stedentrip in Toscane in Italië

Italië vlag
Gallery icon
Map icon

We kwamen aan in Italië op het vliegveld van Pisa in Toscane waar een vriend ons opwachtte. Hij zou ons naar het hotel brengen en ons 's avonds rondleiden door Pisa. Het avondeten bestond uit een meter pizza. In Nederland zijn we de ronde variant gewend dus het was erg grappig om te zien.

De volgende dag zijn we naar de scheve toren van Pisa gelopen. En ja, hij staat echt heel erg scheef. De toren was niet meer open voor bezoekers, omdat er nog altijd een instortingsgevaar was. Ze hebben de toren onder de grond vast gezet met kabels om hem zo langer overeind te houden.

De scheve toren van Pisa is de toren van de Duomo di Pisa. De bouw is begonnen in 1173 en de toren is 55,86 meter hoog en weegt ruim 14.000 ton. De toren staat bijna 4 graden scheef, waardoor de top van de toren 3,9 meter uit het lood staat. Op 7 januari 1990 ging de toren dicht voor het publiek omdat het te gevaarlijk werd. Op 15 december 2001, na ruim 10 jaar werkzaamheden, ging de toren weer open. Tijdens de laatste werkzaamheden zijn de fundamenten versterkt en is de toren 44 centimeter rechter op gezet.

Je vindt hier de voordeligste aanbiedingen en mooiste vakanties naar Pisa in Italië.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy