Vakantie in Venetië - Stedentrip in Italië

Italië vlag
Gallery icon
Map icon

Venetië is een stad gebouwd in de zee, met daar rond omheen zijn Laguna. In het centrum van Venetië fungeren de beroemde kanalen als wegen. De hele stad bestaat uit kleine en wat grotere eilanden. Burano bekend om zijn kant, Murano bekent om zijn glas en Lido het enige eiland waar auto's rijden. Maar natuurlijk is Venetië zelf bekend om het maken van de mooie maskers die tijdens de carnaval worden gebruikt. Het vervoer in Venetië en naar de eilanden gaat per boot.

De wirwar van kleine steegjes maak het wandelen door Venetië niet makkelijk. Voor je het weet loop je een doodlopende straat in of komt je uit op een steiger in het water. Een goede wandelkaart is dus aan te raden. In de loop der jaren is het zeewater gestegen. Dit is door de hele stad goed te zien. De waterlijnen zijn goed zichtbaar op de huizen.

Venetië is erg toeristisch, met name door het San Marco plein in het zuiden van de stad en de vele kanalen. Als je op het San Marco plein staat voel je je erg klein. Ik had niet verwacht dat het zo groot zou zijn. Voor een euro kun je er duivenvoer kopen voor de duizenden duiven die daar wonen.

Op elke hoek van de straat verkopen ze gondeltochten voor verliefde stelletjes die Venetië bezoeken. Het kost een aardige duit, maar dan zit je ook wel een half uur in een gondel met muzikale ondersteuning.

Tijdens één van onze wandeltochten door Venetië liepen we langs een kerk waar die avond een concert van Vivaldi gegeven zou worden. We besloten kaarten te kopen en die avond lekker te genieten van een mooi concert. De laatste dag zijn we per boot naar Burano en Murano vertrokken om het glasblazen en kant maken van dichtbij te bekijken.

Je vindt hier de voordeligste aanbiedingen en mooiste vakanties naar Venetië in Italië.

Hier vind je kaarten en reis- en wandelgidsen om je vakantie naar Venetië verder voor te bereiden.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy