Vakantie in Bodrum - Vakantie in Turkije

Turkije vlag
Gallery icon
Map icon

Hotel Sundance Resort
Absoluut een droom van een vakantiebestemming! Je kunt het z...

www.sunweb.nl

Hotel Labranda TMT Bodrum Resort
Het Selections Hotel Labranda TMT Bodrum Resort heeft een id...

www.sunweb.nl
Meer vakanties in Bodrum

Bodrum is een Turkse badplaats niet ver van het Griekse eiland Kos. Tijdens heldere dagen kun je dit eiland zien. Bodrum ligt op een schiereiland wat begint met de plaats Marmaris (bekent om de honing en zijde). De temperatuur van Bodrum is het hele jaar door aangenaam, tenzij je vakantie viert tijdens een hittegolf in de zomer. Toen wij op vakantie waren in Bodrum was het zelf zo warm dat lokale bevolking het werk had neergelegd en tussen 1 en 3 uur s middags lekker onder de bomen genoot van een kopje appelthee.

Tijdens de zomermaanden is Bodrum een toeristische plaats met veel winkeltjes, restaurantjes, terassen en discos. De medewerkers willen je maar al te graag op hun terras hebben en zijn soms een beetje brutaal in het aanspreken van de mensen. Heel soms komt er een woordje Nederlands uit, maar vaak is het toch Engels of Turks. In de zomer vakantie is Bodrum een populaire vakantie bestemming en in en rond Bodrum zijn dan ook veel hotels en All Inclusive resorts te vinden.

In de baai van Bodrum ligt een van de mooiste duikgebieden van de wereld. Wij hebben er tijdens onze vakantie onze eerste duik gemaakt. En ik moet toegeven dat ik het best eng vond. Een grote toeristische attractie in Bodrum die niet te missen is, is het kasteel van St. Peter. In het kasteel zijn bijzondere collecties aardewerk en glas te zien. Deze zijn verloren gegaan met schepen die in de niet altijd rustige wateren rond om Bodrum zijn vergaan. Het kasteel heeft een vergaande historie.

Wil je ook op vakantie naar de Bodrum? Je vindt hier de mooiste reizen naar Bodrum

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy