Wandelen in de Vogezen - Wandelen rond de Grand Ballon

Frankrijk vlag
Gallery icon
Map iconGrand_Ballon GPX tracklogGrand_Ballon KML tracklog

Vandaag vertrekken we na het ontbijt richting Route Des Crêtes om bij de Grand Ballon te wandelen.
De Grand Ballon is met 1424 m de hoogste top van de Vogezen in Frankrijk.

Bij de Grand Ballon aangekomen parkeren we de auto op de parkeerplaats. We kijken naar de lucht en nemen voor de zekerheid onze regenjassen mee. Het uitzicht is niet wat we ervan gehoopt hadden, maar we gaan toch op pad om een wandeling te lopen naar Lac du Ballon. Als eerste lopen we naar de top van de Grand Ballon naar een monument voor Blauwe Duivels, die tijdens de tijdens de eerste wereldoorlog de Grand Ballon in Franse handen wisten te houden. Vanaf het monument lopen we naar het radarstation op de Grand Ballon. Er is veel discussie over de schoonheid van het radarstation. Het gebouw is volgens de een mooi, terwijl de ander het afschuwelijk vindt.

Bij het radarstation op de top van de Grand Ballon kijken we uit over de toppen van de Vogezen in Frankrijk. Na een korte stop dalen we af richting Lac du Ballon. Een leuke afdaling door weilanden met een mooi overzicht over de toppen van de Vogezen. Bij een gesloten Auberge lunchen we op de omheining en bekijken het weer patroon. Langzaam komen de eerste druppels uit de lucht vallen en het lijkt erop dat het niet beter wordt. We besluiten de route flink in te korten en terug te lopen naar de top van de Grand Ballon. Via een onverharde weg lopen we naar een wandelpad welke ons terug leidt naar de parkeerplaats bij de Grand Ballon. En we zijn nog geen 5 minuten onderweg of het begint heel hard te regenen. Snel trekken we onze regenjassen aan en lopen door het bos verder. Zodra we in het open veld komen, begint het in de verte te omweren. Omdat wandelen in een open veld tijdens onweer een slecht idee is, lopen we snel verder. Als het nog harder begint te regenen, schuilen we onder een groepje bomen. Zodra de regen wat afneemt, lopen we terug naar de parkeerplaats van de Grand Ballon waar onze auto geparkeerd staat.

Bij de Grand Ballon zijn zeer veel wandel mogelijkheden. Jammer genoeg hadden wij niet zo veel geluk met het weer. Toch is een bezoek aan de hoogste top van de Vogezen in Frankrijk, de Grand Ballon (1424 m) de moeite waard!

Lengte: 5 km
Hoogte verschil: 200m

Gallery iconTop iconGrand_Ballon GPX tracklogGrand_Ballon KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy