Wandelen in de Vogezen - Wandelen over de Sentier des Roches - Col de la Schlucht

Frankrijk vlag
Gallery icon
Map iconSentier_des_Roches GPX tracklogSentier_des_Roches KML tracklog

Vandaag lopen we een van de populairste wandelingen langs de Route des Crêtes in de Vogezen in Frankrijk. Vanaf Col de la Schlucht lopen we via Sentier des Roches naar Hohneck weer terug naar Col de la Schlucht.

We parkeren onze auto op een van de bekendste col's in de Vogezen, de Col de la Schlucht. Vanaf de parkeerplaats lopen we richting het begin van de wandeling naar Sentier des Roches. Het eerste stuk van de wandeling loopt over een smal (heel) steil pad. Het pad is zeker niet geschikt voor mensen met hoogtevrees! Het bospad gaat al snel over in stenen en gaat licht dalend naar beneden. Smalle stukken pad, tunnel, ladder en steile afgronden maken Sentier des Roches wel erg bijzonder om door heen te lopen, hoewel het niet heel erg snel gaat. Na een flinke wandeling komen we aan bij Frankenthal waar we een mooi uitzicht hebben richting de Hohneck.

Na een lunchpauze beginnen we aan een steile klim van bijna 400 m omhoog. In het bos is het warm en vochtig, wat de klim niet makkelijker maakt. Maar eenmaal boven gekomen maakt het uitzicht over de ballons in de Vogezen in Frankrijk een hoop goed. Op de kruising van paden blijven we de GR 531 volgen naar Hohneck. Bij de Auberge op de top van Hohneck pauzeren we in de schaduw en kijken of we de Alpen nog kunnen zien. Jammer genoeg is de lucht te heiig om de Alpen vanaf de Hohneck te zien. Na een korte pauze vervolgen we onze weg over de GR 5 richting Col de la Schlucht. Dit stuk van het pad is erg populair bij Fransen die in het weekend op en heer lopen van Hohneck naar Col de la Schlucht en weer terug. Het wandelpad is flink uitgelopen en we komen veel mensen tegen onderweg. Het uitzicht vanaf dit stuk van de GR 5 is adembenemend. We kijken uit over de toppen van de Vogezen en zien heel in de verte de Grand Ballon. Binnen een uur lopen we van Hohneck terug naar de auto bij Col de la Schlucht en stappen weer in de auto.

Deze populaire wandeling is erg leuk om te lopen. Je loopt in het begin een groot deel over rotsen. Bij regen is dit deel van het pad af te raden! Ook zijn schoenen met een goed profiel noodzakelijk om er voor te zorgen dat je op de berg blijft staan. De wandeling is af te raden voor mensen met hoogtevrees. Bij sommige stukken van de wandeling is het pad erg smal en de afgrond erg diep.

Lengte: 11 km
Hoogteverschil: 400 m
Zorg bij deze wandeling voor goede schoenen, genoeg water en genoeg eten.

Gallery iconTop iconSentier_des_Roches GPX tracklogSentier_des_Roches KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy