Wandelen in de Vogezen - Wandelen naar de Grand Ventron

Frankrijk vlag
Gallery icon
Map iconGrand_Ventron GPX tracklogGrand_Ventron KML tracklog

Vanuit ons hotel besluiten we de Grand Ventron (1204 m) in de Vogezen te beklimmen. Je kunt deze wandeling ook goed beginnen bij een picknickplaats aan de Chemin de la Beurette of bij refuge Mur des Grandes aan dezelfde weg net buiten Cornimont/Xoulces in de Vogezen.

Net voorbij de picknickplaats sla je vanaf de weg linksaf een bospad in. Dit leuke bospad loopt naar de refuge Mur des Grandes in de Vogezen. Hierna loop je een stukje over de weg totdat je een brug passeert. Na de brug sla je rechtsaf het bos in. Dit wandelpad loopt doos het bos steil omhoog naar de top van de Grand Ventron. Gestaag klimmen we ruim 600 m omhoog. Het wandelpad is goed te lopen, maar omdat de zon zich goed laat zien is het wel warm. Vlak voor de top van de Grand Ventron stoppen we bij een Auberge om uit te rusten en een koude Orangina te drinken. We lopen naar de top van de Grand Ventron en kijken uit over de toppen van de Vogezen in Frankrijk.

Vanaf de top lopen we een stuk over de GR 531 richting Col du Bockloch. Het pad loopt door het bos met redelijk hoogte verschil. Onderweg kom je mooie open vlaktes tegen met mooi uitzicht over de toppen van de Vogezen in Frankrijk. Bij Col du Bockloch lopen we in de richting van Col de Pourri Faing. Col de Pourri Faing is een moerasgebied, maar het uitzicht op het uitzichtpunt is begroeid met bomen. Het uitzicht is niet wat we gehoopt hadden. Vanaf Col de Pourri Faing lopen we in de richting van Col de la Vierge waar we uitkomen op een picknickplek. We rusten uit bij een picknicktafel en maken ons op voor de afdaling.

Het wandelpad naar beneden is enigszins mishandeld door kapwerkzaamheden en her en der erg nat. We houden tijdens de afdaling de richting Mur des Grandes aan. De afdaling loopt op sommige stukken redelijk steil naar beneden. Vlak voor de Mur des Grandes passeren we de stroom Les Echarges. Hier vinden we een van de weinige bankjes tijdens deze wandeling. En bij het water is het lekker koel! We vervolgen onze wandeling naar de Mur des Grandes en besluiten over de asfaltweg terug te lopen naar de picknickplaats en verder naar ons hotel. Deze gevarieerde wandeling door mooie bossen en open velden is zeker aan te raden als je de Vogezen in Frankrijk bezoekt.

Lengte: 19 km
Hoogteverschil: 600 m
Zorg bij deze wandeling voor goede schoenen, genoeg water en genoeg eten.

Gallery iconTop iconGrand_Ventron GPX tracklogGrand_Ventron KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy