Wandelen in de Vogezen - Wandelen naar Gazon du Faing en Cascades de Rudlin

Frankrijk vlag
Gallery icon
Map iconGazon_du_Faing GPX tracklogGazon_du_Faing KML tracklog

Vanuit ons hotel vertrekken we in de ochtend richting Le Rudelin naar Étang Des Dames voor een rondwandeling bij Gazon du Faing in de Vogezen.

Bij Étang Des Dames parkeren we onze auto en lopen naar het begin van de wandeling. We lopen een klein stukje over de weg om bij het wandelpad door het bos te komen. Hier begint de klim naar Gazon du Faing. Het eerste stuk van de wandeling loopt door een bos wat in 2007 enigszins mishandeld is door kapwerkzaamheden. Gelukkig is het bos zich zeer goed aan het herstellen en lopen we door het mooie bos gestaag omhoog. Het is duidelijk te merken dat het wandelpad niet veel belopen wordt. Her en der is het wandelpad overgroeid door bramen en varens, maar het hindert de wandeling niet. Ook is de markering goed en is het pad makkelijk te vinden. Na een klim van 600 meter komen we op de vlakte van Gazon du Faing in de Vogezen. Deze open vlakte geeft mooie uitzichten over de Vogezen in Frankrijk. Een bord verteld ons dat je per persoon 3 liter bosbessen per dag mag plukken. Jammer genoeg zijn wij te vroeg om bosbessen te kunnen plukken.

Aan het einde van het pad komen we op de kruising met de GR 5 in de Vogezen. Dit pad leidt ons over de Gazon du Faing. Het wandelpad loopt redelijk vlak, maar wel in een open vlakte. Als we er wandelen hebben we geen beschutting van wolken voor de zon en is het er erg warm. Halverwege de Gazon du Faing slaan we links af om naar een uitzichtpunt over Lac Blanc te lopen. Bij het uitzichtpunt is een picknickbankje geplaatst, maar zodra wij willen genieten van de rust, komt er een Franse schoolklas. Dus we besluiten een andere lunchplek te zoeken. Als we weer op de GR 5 komen lopen we verder. Op een grote steen komen we twee bekenden tegen en lunchen met een uitzicht over Réserve Naturelle Du Tanet-Gazon-Du-Faing en de toppen van de Vogezen in Frankrijk.

Aan het einde van Gazon du Faing slaan we rechtsaf en verlaten de grote open vlakte. Via een bospad dalen we af naar Cascade Du Rudlin. Het bospad is goed te belopen en via haarspeldbochten verlies je snel hoogte. Bij de Cascade Du Rudlin genieten we van een mooi uitzicht over deze waterval en verfrissen we ons met het ijskoude water. Na een korte stop lopen we door naar Étang Des Dames bij Le Rudelin naar onze auto en rijden we terug naar ons hotel in de Vogezen.

Lengte: 13 km
Hoogte verschil: 600 m
Zorg bij deze wandeling voor goede schoenen, genoeg water en genoeg eten.

Gallery iconTop iconGazon_du_Faing GPX tracklogGazon_du_Faing KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy