Wandelen in de Vogezen - Wandelen van Col de Bramont naar Lac de Blanchemer

Frankrijk vlag
Gallery icon
Map iconLac_de_Blanchemer GPX tracklogLac_de_Blanchemer KML tracklog

Vandaag besluiten we een makkelijkere wandeling te lopen. We lopen vanaf Col de Bramont naar Lac de Blancemer. Col de Bramont is een van de bekendste col's in de Franse Vogezen. Lac de Bramont is in de zomer een zwem en vis gelegenheid.

We parkeren onze auto bij Col de Bramont en nemen een onverharde weg omhoog richting Tourbière de Machais. Het pad loopt in het begin 100 m omhoog en erna weer 80 m naar beneden. Als je beneden bent, ben je aangekomen bij Tourbière de Machais. Vanaf dit wandelpad is het uitzicht over Tourbière de Machais matig. Maar later in de wandeling heb je een geweldig uitzicht over Tourbière de Machais. We vervolgen onze weg richting Lac de Blancemer. Het bospad loopt parallel aan de asfaltweg en komt uit bij een refuge. Hier vervolgen we onze weg naar Lac de Blancemer over een onverharde weg. Na een leuke wandeling komen we uit bij Lac de Blancemer. Hier staan ontzettend veel picknickbankjes en we zoeken er eentje uit in de schaduw. Hier genieten we van een mooi uitzicht over Lac de Blancemer in de Vogezen van Frankrijk. Zwemmen in het meer is toegestaan, dus als je wil afkoelen is dit de gelegenheid!

Wij vervolgen onze weg en lopen langs het meer. Aan de achterkant van het meer loopt het pad aan de linkerkant richting het bos steil omhoog. Gelukkig is de klim niet heel erg lang voor we op een onverharde weg aankomen. We gaan op de onverharde weg rechtsaf richting Le Bramont. We vervolgen onze weg en hebben op een steen lawine helling een zeer bijzonder uitzicht over Tourbière de Machais. Er is zelfs iemand geweest die er van stenen een stoeltje heeft gemaakt! Het pad is erg goed te lopen met leuke afwisseling tussen bos en uitzicht over de toppen van de Vogezen in Frankrijk.

We komen uiteindelijk uit bij de Refuge en hier vervolgen we onze weg over de GR 5. Deze weg loopt gestaag omhoog, maar onderweg heb je een geweldig uitzicht over het dal van Thur en Lac de Kruth-Wildenstein. Daarna klimt de weg nog een 20 meter voor we definitief afdalen naar Col de Bramont. Het laatste stuk van het wandelpad loopt erg steil naar beneden, maar je verliest er snel hoogte door. Al snel zijn we terug bij Col de Bramont en terug bij onze auto.

Lengte: 13 km
Hoogteverschil: ongeveer 300 m (stijgend en dalend)
Zorg bij deze wandeling voor goede schoenen, genoeg water en genoeg eten.

Gallery iconTop iconLac_de_Blanchemer GPX tracklogLac_de_Blanchemer KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy