Wandelen in de Vogezen - Wandelen over de Route des Crêtes

Frankrijk vlag
Gallery icon
Map iconRoute_des_Cretes GPX tracklogRoute_des_Cretes KML tracklog

Vandaag lopen we een wandeling die zeker niet mag ontbreken aan een bezoek aan de Vogezen in Frankrijk. We lopen van Rothenbach richting Hohneck over de Route des Crêtes.

We parkeren onze auto al vroeg bij de parkeerplaats bij Rothenbach. We steken de weg over en lopen richting de kruising van wandelpaden. Hier nemen we het meest linkerpad welke om Le Rainkopf loopt. We lopen door de weilanden en komen al snel in het bos uit. Op de kruising gaan we rechtdoor en komen een bankje tegen met een ontzettend mooi uitzicht over Lac de Blanchemer en de toppen van de Vogezen in Frankrijk. Op het bankje genieten we van dit geweldige deel in Frankrijk. We vervolgen onze weg naar een Refuge aan de kant van de Route Des Crêtes.

Op de kruizing van paden houden we de GR 531 aan en lopen om Le Kastelberg heen. Met mooie uitzichten over de toppen van de Vogezen in Frankrijk en kleine stukken wandelpad door bos lopen we rustig verder. We kiezen onze lunchplek zo uit dat we een mooi uitzicht hebben over Wormsawald. Dit bos moet heel erg mooi zijn, maar we hebben geen tijd om hier een paar honderd meter voor af te dalen. Dus wel lopen verder in de richting van Hohneck. Tijdens de wandeling zien we Lac de Schiessrothried liggen. Een afwisseling van uitzicht over bos en de ballons van de Vogezen. We lopen niet helemaal naar de Auberge van Hohneck maar besluiten terug te lopen door de weilanden van Le Kastelberg. Deze weides worden in de winter gebruikt als skipiste en de liften en pistemarkering herinnert je aan het winterseizoen.
Dit stuk van de wandeling loopt over de GR 5 en is een redelijk vlak pad. Bij de Auberge besluiten we niet over Le Rainkopf terug te lopen maar dezelfde weg te nemen als de heenweg. We lopen parrallel aan de Route des Crêtes terug naar Rothenbach terug naar de auto.

Deze wandeling heeft weinig hoogteverschil en is redelijk makkelijk te belopen. We vonden het wel jammer dat je de eerste kilometer drie bankjes tegenkomt en daarna geen een meer tegenkomt. Gelukkig zijn er wel wat leuke lunch en rust plekken te vinden!

Lengte: 11 km
Hoogteverschil: ongeveer 200m (stijgend en dalend)

Gallery iconTop iconRoute_des_Cretes GPX tracklogRoute_des_Cretes KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy