Wandelen in Luxemburg - Wandelen bij Chateau Beaufort

Luxemburg vlag
Gallery icon
Map iconBeaufort-Luxemburg GPX tracklogBeaufort-Luxemburg KML tracklog

De laatste korte wandeling van onze rustdag in Luxemburg ligt in de buurt van Beaufort in Luxemburg. We parkeren onze auto op de overvolle parkeerplaats bij Chateau Beaufort, net buiten Beaufort in Luxemburg. We moeten even wachten op iemand anders die wegrijdt, voor we onze auto kunnen parkeren. Maar uiteindelijk hebben we een parkeerplaats.

We wandelen langs een groot waterreservoir waar we, achterom kijkend, een leuk uitzicht hebben op het Chateau Beaufort. Al snel gaat de asfaltweg over in een onverharde weg en doemen de eerste rotsformaties van deze wandeling op. We komen langs een informatiebord met een natuurwandeling. Deze natuurwandeling lijkt ons leuk om te volgen. We wandelen over het wandelpad langs de Haupeschbaach bij Beaufort in Luxemburg. Het wandelpad is leuk om over te wandelen en de natuur is ontzettend mooi. We wandelen over bruggen en over een leuk wandelpad en al snel bereiken we de afslag waar de natuurwandeling afslaat en terug gaat naar Beaufort in Luxemburg.

Wij besluiten de Haupeschbaach nog een stukje verder te volgen en op zoek te gaan naar een bankje met een mooi uitzicht. We blijven het wandelpad langs het water volgen. We zijn het er beiden over eens dat Luxemburg een mooi wandelland is. We komen een leuk bankje tegen bij het water, maar helaas is deze bezet. Dus we wandelen nog een stukje door en komen bij een bankje uit met uitzicht over de Haupeschbaach. We nemen een lange pauze voor we terug lopen door de vallei naar Chateau Beaufort.

Op de terugweg missen we de afslag van de natuurwandeling waardoor we hetzelfde pad langs de Haupeschbaach in Luxemburg terug wandelen. Echt erg is het niet, het wandelpad is leuk om overheen te wandelen en de natuur is ontzettend mooi. Na een leuke korte wandeling zijn we terug bij de auto bij Chateau Beaufort bij Beaufort in Luxemburg. Dit was een zeer leuke korte wandeling in Klein Zwitserland.

Lengte: ongeveer 6 km
Hoogteverschil: 100 m

Gallery iconTop iconBeaufort-Luxemburg GPX tracklogBeaufort-Luxemburg KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy