Wandelen in Luxemburg - Larochette - Müllerthal Trail extra tocht A

Luxemburg vlag
Gallery icon
Map iconLarochette_Mullerthal_Trail_extra_A GPX tracklogLarochette_Mullerthal_Trail_extra_A KML tracklog

We rijden 'morgens van Berdorf richting Larochette voor een lange wandeling van ongeveer 20 km. Deze wandeling is een van de extra wandelroutes van het Müllertrail in Luxemburg. Al vroeg komen we aan in Larochette en parkeren onze auto op een zeer grote parkeerplaats. We hebben het idee dat het halve dorp ongeveer parkeerplaats is, maar in de zomer zijn er veel wandelaars en toeristen voor Chateau Larochette te vinden in het dorp.

We trekken onze wandelschoenen aan en volgen de markeringen van het Müllertrail. Als eerste moeten we natuurlijk via trappen naar boven wandelen. En de trappen zijn lang en steil, geen goed begin van de wandeling. Maar eenmaal boven aangekomen wandelen we over boswegen behoorlijk vlak door de mooie bossen rondom Larochette. Ook in deze bossen zien we verschillende bosbouwwerkzaamheden.

Gelukkig ligt deze weg redelijk vlak en is deze niet heel erg kapot gereden door de bosbouwers.
We eindigen het bospad bij het kasteel en wandelen via een asfaltweg verder. Dit stuk stijgt gestaag over een kaarsrechte asfaltweg. Niet echt het meest inspirerende stuk van de wandeling, maar eenmaal boven wandelen we de bossen weer in. In dit bos zien we verschillende jachthutten en aan de begroeiing te zien zal hier zeker wel wild zitten. Het bospad is her en der een beetje drassig, maar de natuur maakt het helemaal goed. Aan het einde van het bospad dalen we af naar Nommern. Het kleine dorp stelt weinig voor, door de kou en Pasen is er nauwelijks leven op straat. Dus we verlaten het dorpje snel en wandelen door de weilanden verder weer omhoog. Bij een bankje een klein beetje uit de wind houden we even pauze, maar het wordt al snel te koud om lang te blijven zitten. We wandelen verder in de hoop dat we voorbij het hoogste punt ook uit de wind wandelen.

We wandelen in de richting van Medernach wat vanaf Nommern ongeveer 5 kilometer wandelen is. We wandelen weer door de bossen en door de open velden als we al snel in Medernach aankomen. Hier hebben we de keuze om het Müllertrail te blijven volgen en bovenlangs terug te lopen of het wandelpad onderlangs naar Larochette terug te wandelen. Gezien de kou en de lichte sneeuwval besluiten we onderlangs terug te wandelen naar Larochette. Het wandelpad langs het water is geasfalteerd, vlak en zeer toeristisch. We komen verschillende wandelaars tegen die een zondagswandeling langs het water maken. Na een lange wandeling zijn er terug bij onze auto en rijden we richting Berdorf, naar ons hotel.

Deze wandeling bij Larochette is gevarieerd en qua wandelpad gemakkelijk te wandelen. Er zijn wel verschillende hoogteverschillen, maar de meeste zijn redelijk kort. Er zijn twee steile klimmen beide van ongeveer 100 m. Onderweg kom je langs een paar dorpjes, met een paar horeca gelegenheden. Neem verder zelf genoeg eten en drinken mee voor onderweg. Wij hebben beide, ondanks de kou en sneeuw, ontzettend genoten van deze wandeling bij Larochette in Luxemburg.

Lengte: 20 km
Hoogteverschil: Ongeveer 350 m

Gallery iconTop iconLarochette_Mullerthal_Trail_extra_A GPX tracklogLarochette_Mullerthal_Trail_extra_A KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy