Wandelen in Luxemburg - Wandelen over het Fred Welter Pad

Luxemburg vlag
Gallery icon
Map iconFred-Welter-Pad GPX tracklogFred-Welter-Pad KML tracklog

De eigenaar van het hotel vraagt ons waar we vandaag willen wandelen. We vertellen dat we door het Müllerthal willen wandelen. Zij stelt voor het Fred Welter Pad te wandelen. Zij vindt deze wandeling een van de mooiste wandelingen in de omgeving van Berdorf in Luxemburg. De wandeling is gemarkeerd met een geel kruis met een blauwe achtergrond. Voor de zekerheid krijgen we ook een topografische wandelkaart mee en we besluiten het Fred Welter Pad te lopen.

We beginnen deze wandeling vanuit het hotel en lopen door Berdorf naar het begin van de wandeling. We volgen de grote weg tot net buiten het dorp waar we rechtsaf slaan. Hier staat een groot informatiebord waar de wandeling op te zien is.

Al snel dalen we door het bos af naar het Müllerthal. Hier wandelen we langs grote zandsteen-rotspartijen door het Müllerthal. De omgeving van het wandelpad is ontzettend mooi. De rotsen hebben mooie vormen en het is erg leuk om hier doorheen te wandelen. We zijn allebei onder de indruk van de natuur van 'Klein Zwitserland' in Luxemburg. Het pad kent veel trappen en is niet makkelijk om over heen te lopen. Bij het Müllerthal dalen we af en slaan we links af om weer omhoog te wandelen. We wandelen in de richting van Consdorf.

Het weer is mooier dan ze hadden voorspeld en al snel wordt het al lekker warm en zonnig. We wandelen langs de rosten waar het wandelpad op en neer gaat. Het is een ontzettend mooie wandeling maar door het wandelpad gaat de wandeling over het Fred Welter pad niet snel. Ook komen we twee kloven tegen waar we doorheen moeten. We passen er alleen zijlings doorheen, zonder rugtas. Dus met een rugtas in de ene had en een zaklamp in de andere hand wurmen we ons door de kloven. In de tweede, lange kloof, hebben we pech en komen we tegenliggers tegen. Op een iets breder stuk is er net genoeg ruimte om elkaar te passeren. Daarmee voorkomen we dat we een van ons terug moet.

Over het pad lopen we verder richting Consdorf in Luxemburg. We wandelen met een grote boog om Consdorf heen richting Scheidgen. De natuur rondom het Fred Welter pad is ontzettend mooi. We wandelen langs verschillende leuke stroompjes en langs de mooie rotswanden, maar echt opschieten is er niet bij. Het is duidelijk dat het hobbelige karakter van het wandelpad de snelheid eruit haalt. Gelukkig staan er langs de wandeling zeer veel bankjes waar we af en toe een kleine pauze nemen.
Na Scheidgen wordt het wandelpad makkelijker begaanbaar. En we snijden een klein stukje af door het wandelpad langs het beekje te nemen in plaats van langs de rotswand. We verlaten de leuke bossen en rotsen en wandelen naar Kalkesbaach. Vanaf Kalkesbaach wandelen we door het bos en over een asfalt weg terug naar Berdorf.

Het Fred Welter Pad bij Berdorf in Luxemburg is een ontzettend mooie lange rondwandeling. Alleen vertraagt het wandelpad langs de rotswanden de wandeling. We hebben beide zeer genoten van deze vermoeiende wandeling. Tijdens deze wandeling zijn we geen eet of drink gelegenheden tegen gekomen, dus neem zelf genoeg mee. Ook is een zaklamp noodzakelijk tijdens deze wandeling. De wandeling is af te raden voor mensen die een hekel hebben aan trappen op het wandelpad.

Lengte: 25 km
Hoogteverschil: 500 m

Gallery iconTop iconFred-Welter-Pad GPX tracklogFred-Welter-Pad KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy