Wandelen in Luxemburg - Rondwandeling vanuit Beaufort

Luxemburg vlag
Gallery icon
Map iconBeaufort-Luxemburg_2 GPX tracklogBeaufort-Luxemburg_2 KML tracklog

De laatste wandeling die we dit wandelweekend in Luxemburg wandelen is rondom Beaufort. We parkeren onze auto bij het kasteel van Beaufort en gezien het tijdstip is het nog erg rustig op de parkeerplaats. We trekken onze wandelschoenen aan kijken op de informatieborden welke route we gaan wandelen. We nemen het wandelpad langs de grote vijver van het kasteel van Beaufort en wandelen een ontzettend mooie kloof in. Het wandelpad is ontzettend leuk om over heen te wandelen en de natuur is werkelijk schitterend. Het eerste stuk duurt hierdoor ook iets langer dan de kilometers werkelijk zijn. Maar tijdens dit ontzettend leuke stuk door de kloof kijken we regelmatig om ons heen. We komen een aantal vissers tegen die in dit mooie beekje komen vissen, alleen hebben wij nog geen enkele vis in het water gezien.

We dalen door de kloof ongeveer 100 meter af die we in een steile klim weer omhoog moeten klimmen. Wel jammer, maar gelukkig hebben ze het eerste gedeelte in ieder geval nog niet van trappen gehoord. Via een paar haardspeld bochten verlaten we deze mooie kloof en steken de CR 384 over. Bij deze parkeerplaats staat ook een mooi overdekte bank. Een ideale plek om even een korte pauze te halen. Hierna rest ons nog een kleine steile klim over een trap naar het hoogste punt van de wandeling. Via een mooi bospad wandelen we verder met af en toe ontzettend leuke uitzichten. We kunnen over het mooie bospad bovenlangs blijven wandelen, maar we nemen een een kleine d-tour langs nog een paar mooie stenen. Dit betekent een kleine afdaling en een kleine klim weer omhoog. Het is het zeker wel waard om deze d-tour even te nemen.

Na een korte klim zijn we weer op het wandelpad over de top van de heuvel aangekomen. We wandelen dicht bij een steile rotswand en boven alle mooie rotsten. Toch is dit wandelpad ook zeker erg mooi en leuk om overheen te wandelen. Onderweg vinden we nog een beschut bankje. Het is natuurlijk nog steeds winter en het waait behoorlijk hard. Dus een bankje uit de wind wordt zeker gewaardeerd. We steken de CR 384 weer over en wandelen in de richting van Beaufort. Bij Beeforterheed wandelen we door het dorpje en nemen nog een kleine omweg over de L 5 door een leuke kloof. Deze kleine wandeling is erg leuk alleen jammer dat ook hier de bosbouwers niks van het wandelpad heel laten. De natuur is erg mooi maar het wandelpad is drassig en vernield door trekkers en vrachtwagens. Ook wordt wordt de natuur niet altijd mooier als de bosbouwers zijn geweest. Aan de andere kant van het kleine beekje wandelen we terug richting Beaufort. Langs het water wandelen we tot bijna bij het kasteel in Beaufort. Men wil niet dat je over het weiland langs het kasteel loopt, dus een kleine noodzakelijke klim leidt tot de verharde weg. Langs de weg wandelen we terug naar de parkeerplaats bij het kasteel van Beaufort. Ons tweede wandelweekend in Luxemburg is ten einde, we gaan weer naar huis.

Dit is een van de meest gevarieerde wandelingen die wij hebben gewandeld in Luxemburg. De wandelpaden gaan afwisselend door rotsten, kloven en bossen. Dit was een zeer geslaagde wandeling rondom Beaufort. De wandeling is ook niet heel erg zwaar en kleine klimmetjes worden afgewisseld met lange stukken vlakke wandelpaden. Onderweg zijn wij weinig horeca gelegenheden tegen gekomen, dus breng zelf genoeg eten en drinken mee.

Lengte: 14 km
Hoogteverschil: Door het glooiende karakter ongeveer 300 m.

Gallery iconTop iconBeaufort-Luxemburg_2 GPX tracklogBeaufort-Luxemburg_2 KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy