Wandelen in Luxemburg - Rondwandeling bij Müllerthal

Luxemburg vlag
Gallery icon
Map iconMullerthal GPX tracklogMullerthal KML tracklog

Na een jaar zijn we weer terug in het Müllerthal om nog een mooie wandeling door de kloven van het Müllerthal te wandelen. We parkeren onze auto op de parkeerplaats naast het restaurant bij het informatiecentrum. We wandelen langs de weg, steken de Ernz Noire of in het Duits de Schwaarz Ienrz over en slaan links af. We volgen de weg nog een klein stukje waarna we het wandelpad richting de rotsen nemen. Over een ontzettend leuk en mooi wandelpad wandelen we door de kloven. Het eerste stuk hebben we een jaar geleden ook gewandeld toen we het Fred Welter Pad liepen. Het pad door het bos bij het Müllerthal is ontzettend leuk om over te wandelen. Kleine hoogte verschillen wisselen af en het wandelpad is erg gevarieerd in ondergrond. We wandelen door kleine kloven, over grote stenen en regelmatig komen we steile trappen tegen.

Bij een grote parkeerplaats steken we de CR 118 over en wandelen we een voor ons nieuw wandelpad op. Ook dit wandelpad is mooi, leuk en gevarieerd. De rotsten en de natuur rondom het wandelpad vervelen nooit. We wandelen parallel langs de CR 118 weer richting de Schiessentümpel. Het tweede deel van de wandeling door het Müllerthal is iets vlakker dan het eerste gedeelte. Desondanks doet het zeker niet onder aan schoonheid van de natuur. We dalen af naar de CR 118 en steken deze over om richting de CR 121 te wandelen. Aan de CR 121 ligt ook de Schiessentümpel. Het is weliswaar Pasen, maar het is ook behoorlijk koud, dus er zijn weinig toeristen bij de Schiessentümpel in het Müllerthal in Luxemburg. Na een korte stop wandelen we over het wandelpad langs Schwaarz Ienrz weer terug naar de auto.

Deze ontzettend leuke wandeling is niet heel erg zwaar. Er zitten weliswaar wel een aantal vervelende klimmetjes in, maar deze zijn over het algemeen niet heel erg lang. Het wandelpad is gevarieerd langs de mooie rotsen van het Müllerthal in Luxemburg. Onderweg zijn verschillende bankjes te vinden, maar er is geen eetgelegenheid onderweg. In de winter kunnen trappen en rosten behoorlijk glad zijn. Draag voor deze wandeling in ieder geval goede wandelschoenen.

Lengte: 9 km
Hoogteverschil: Door het glooiende karakter bij elkaar ongeveer 200 m

Gallery iconTop iconMullerthal GPX tracklogMullerthal KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy