Wandelen in Luxemburg - Wandelen naar de Schiessentümpel bij Müllerthal

Luxemburg vlag
Gallery icon
Map iconSchiessentumpel-Mullerthal GPX tracklogSchiessentumpel-Mullerthal KML tracklog

Het meest gefotografeerde bruggetje van Luxemburg ligt bij Müllerthal. De dag ervoor hebben we een andere route gewandeld dan gepland, dus zijn we niet langs de Schiessentümpel in Luxemburg gewandeld. Vandaag rijden we met de auto naar Müllerthal en wandelen alsnog naar de Schiessentümpel.
We parkeren onze auto op de grote parkeerstrook vlakbij het begin van de wandeling. We wandelen richting de camping en vragen ons af waar de Schiessentümpel eigenlijk ligt. We steken een beekje over en slaan links af in de richting van de Schiessentümpel. Het wandelpad is een verhoogd bospad bovenlangs de camping.

Na een korte wandeling over het bospad bij Müllerthal in Luxemburg dalen we af naar de Ernz Noire en wandelen langs het water verder. We steken de Ernz Noire over en moeten een stukje langs de weg verder. En al snel zien we de Schiessentümpel met het meest gefotografeerde bruggetje van Luxemburg. Ook hier zijn veel toeristen om het bruggetje en de stenen te bewonderen. We steken de brug over en nemen de trappen naar beneden. Op een grote steen hebben we een mooi uitzicht op de brug en de Schiessentümpel.

Na een korte pauze wandelen we terug via een andere route. We slaan boven aan de brug rechtsaf en nemen het hoge pad terug. Het wandelpad is niet lastig en je komt bij een leuk uitzichtpunt uit over Müllerthal in Luxemburg. Al snel zijn we weer terug bij de parkeerplaats waar besluiten wat we verder gaan doen vandaag.

Lengte: 2.5 km
Hoogteverschil: 60 meter

Gallery iconTop iconSchiessentumpel-Mullerthal GPX tracklogSchiessentumpel-Mullerthal KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy