Wandelen in Luxemburg - Wandelen door de Wolfsschlucht en Echternach

Luxemburg vlag
Gallery icon
Map iconWolfsschlucht-Echternach GPX tracklogWolfsschlucht-Echternach KML tracklog

Voor een korte wandeling tijdens ons wandelweekend in Luxemburg parkeren we onze auto op een parkeerplaats aan de 364 tussen Echternach en Berdorf. We willen vandaag door de Wolfsschlucht wandelen. De naam Wolfsschlucht komt voort uit het verleden. Vroeger vonden de wolven de Wolfsschlucht een ideale schuilplaats in tijden van chaos en gevaar. De lokale bevolking joeg de wolven naar de Wolfsschlucht waar ze afgemaakt werden. Tegenwoordig lopen door de Wolfsschlucht verschillende wandelroutes vanaf Echternach in Luxemburg.

Nadat we de auto hebben geparkeerd steken we de brug over en wandelen in de richting van de Wolfsschlucht. Door het bos lopen we langs de rotsen richting Echternach langs grote zandsteen-rotspartijen. Het wandelpad bestaat onder andere uit een groot aantal lange trappen. We wilden dit stuk van de wandeling al eerder lopen tijdens een rondwandeling rond Berdorf, maar we zijn nu blij dat we dat niet gedaan hebben. De wandeling vanaf de parkeerplaats naar de Wolfsschlucht is maar 1,5 km, maar door de trappen en de rotsen op het wandelpad gaat het niet erg snel.

Dat de wandeling populair is, is zichtbaar door de vele wandelaars die we onderweg tegenkomen. We komen grote groepen wandelaars met gidsen tegen, maar ook langeafstandswandelaars en dagjes mensen. Vlak voor de Wolfsschlucht komen we een uitzichtpunt tegen, maar door de drukte besluiten we door te lopen. En voor we het doorhebben zijn we in de Wolfsschlucht. We wandelen door de Wolfsschlucht en eigenlijk valt het ons een beetje tegen. Na een aantal andere wandelingen is deze Wolfsschlucht niet zo heel erg spectaculair. Alleen het verhaal erachter maakt het wel interessant om er naar toe te wandelen.

We laten de Wolfsschlucht achter ons en wandelen door naar Echternach. Hier besluiten we om een rondje door Echternach in Luxemburg te wandelen. We wandelen over het plein en langs de kerk. Daarna wordt het tijd om terug te wandelen naar de auto. We wandelen langs de Sûre, de grens tussen Luxemburg en Duitsland. We willen langer langs de Sûre wandelen, maar het wandelpad staat onderwater door hoogwater. Er is geen andere optie dan langs de weg verder te wandelen. Parallel aan de 364 wandelen we langs een leuk beekje omhoog. En door dit mooie bos zijn we al snel weer bij de parkeerplaats aan de 364 tussen Echternach en Berdorf in Luxemburg.

Deze populaire korte wandeling is een gevarieerde leuke wandeling. De wandeling is aan alle kanten naar wils uit te breiden of te combineren met andere wandelingen. De Wolfsschlucht behoort tot één van de populaire attracties van Luxemburg. Echternach is een leuk dorp met mooie oude gebouwen. In Echternach zijn verschillende cafés en restaurants voor een leuke pauze tijdens de wandeling.

Lengte: 7 km
Hoogteverschil: 200 m

Gallery iconTop iconWolfsschlucht-Echternach GPX tracklogWolfsschlucht-Echternach KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy