Wandelen bij Bica da Cana - Wandelen op Madeira

Madeira vlag
Gallery icon
Map icon

De bloemenwandeling.
Deze rondwandeling op Madeira is niet erg lang en makkelijk te lopen. De wandeling loopt tussen de bloemen door over een goed begaanbaar pad.

De afstand is 6.5 km, 2 uur.
Hoogteverschil: ongeveer 150 m afdalen/klimmen
Benodigdheden: wandelschoenen, lange broek, bescherming tegen de zon, eten en drinken.
Let op: op sommige plaatsen kunnen de stenen glad zijn.

Nadat we de auto hadden geparkeerd, begonnen we onze wandeling bij Bica da Cana. Het eerste stuk tussen de distels en gele bloemen. Toen we dit stuk voorbij waren kwamen we in een bloemenzee van allemaal verschillende kleuren. Zoveel bloemen, dat ze gewoon over het pad hingen en we af en toe goed moesten kijken waar het pad was. Maar wel heel erg spectaculair om daar door heen te lopen. Een stuk verder op kwamen we bij de bron van de levada da Serra. Een verkoelende waterval met een geweldig uitzicht richting de noordkust van Madeira. Hier hebben we wat gegeten en gedronken. Nadat we onze weg weer vervolgd hadden, kwamen we in een stuk terecht waar het pad zo dicht begroeid is, dat je jezelf er doorheen moet wurmen. Het laatste stuk is een kleine, maar vermoeide klim. Na een stuk met veel mos, kwamen we weer bij de auto uit.

Toen we weer bij de auto kwamen, kwamen we een Duits stel tegen, die deze wandeling ook wilden gaan lopen. Zij hadden die ochtend de wandeling gelopen die wij 's middags op de planning hadden staan. Na wat verhalen uitgewisseld te hebben, gingen we verder naar de volgende wandeling op Madeira.

Wandelen vanuit een bijzondere accommodatie bij Bica de Cana? Bekijk dan de mogelijkheden eens met Eliza was here op Madeira.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy