Wandelen bij Rabaçal langs de levada das 25 fontes - Wandelen op Madeira

Madeira vlag
Gallery icon
Map iconRabacal GPX tracklogRabacal KML tracklog

De wandeling bij Rabaçal begint al goed. Het laatste stuk van de weg is afgezet en afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dat wordt het laatste stuk lopen. We dalen af via een asfalt weg en komen in Rabaçal aan. Vanuit hier lopen we de route van de 25 fontes, ofwel de 25 bronnen in het Nederlands. We dalen af via een trap en lopen langs de levada. Het valt ons op dat dit een vrij toeristische plek is en er lopen redelijk veel mensen.

De levada waar we langs lopen is werkelijk waar schitterend! Hij ligt hier en daar een stukje hoger dan het wandelpad. En even snel je hoofd afkoelen wordt dan wel erg makkelijk. Deze levada is uitermate geschikt om mooie foto's van te maken. Omdat deze wandeling zo populair is, zijn er grote stukken waar een houten plateau langs de levada ligt. Het is op een aantal stukken niet heel erg breed en we moeten af en toe dan ook wel eens wachten op wat tegenliggers. Aan het einde van deze levada liggen dan de 25 fontes. Hier komen 25 watervallen bij elkaar die de levada voeden. Wat een spectaculair gezicht om dat te zien! Het is zeker de moeite waard om deze afdaling te maken. Nadat we de lunch op hebben, lopen we weer terug richting Rabaçal. Het enige jammere aan deze wandeling is, dat je ook weer terug moet over de asfalt weg... in de brandende zon!

Eenmaal boven lopen we aan de andere kant nog een stukje langs de levada, maar in de brandende zon is dat niet zo'n succes. Hoewel het uitzicht over de zuidkust schitterend is, ziet het er niet naar uit dan het uitzicht veel zal veranderen. We besluiten terug te lopen naar de auto.

Rabaçal is zeker de moeite waard om naar toe te lopen tijdens een wandelvakantie naar Madeira. Hoogtevrees is alleen geen goed plan.

Heerlijk thuiskomen in een bijzondere accommodatie na een wandeling bij Rabaçal? Bekijk dan de mogelijkheden eens met Eliza was here op Madeira. Eliza was here staat voor kleinschalige accommodaties in rustige kleine dorpen.

Gallery iconTop iconRabacal GPX tracklogRabacal KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy