Wandelen bij Boaventura - Wandelen op Madeira

Madeira vlag
Gallery icon
Map iconBoaventura GPX tracklogBoaventura KML tracklog

De laatste wandeling die we deze wandelvakantie op Madeira hebben gelopen. Deze wandeling is later in het seizoen mooier. De bloemen langs de levada waren nog niet in bloei. De levada heet Levada de Cima en is een van de oudere levadas op Madeira. Dit is vooral te merken aan de bouw. De meeste nieuwere levadas zijn van beton gemaakt, terwijl deze op stukken een natuurlijke wand heeft.

De afstand is 9.5 km, 3 uur.
Hoogteverschil: ongeveer 170 m afdalen/klimmen
Benodigdheden: wandelschoenen, bescherming tegen de zon, eten en drinken.

De wandeling start in het dorp Boaventura aan de noordkust van Madeira. Het eerste stuk loopt steil via trappetjes naar boven.
Als je eenmaal de route hebt gevonden en de hoogte van de levada hebt bereikt loopt de wandeling licht dalend verder. Als je boven ben, kun je direct links de levada volgen, maar je kunt ook een stukje naar rechts lopen. Dan kom je bij een leuke waterval uit. Je vervolgt de wandeling langs de levada. Onderweg kom je een stuk bos tegen en hebt verschillende geweldige uitzichten van de noordkust van Madeira. Nadat je weer naar beneden bent gelopen, wandel je het laatste stuk langs de asfaltweg terug naar Boaventura.
Er loopt vanuit Boaventura nog een wandeling, maar die hebben wij niet meer gelopen.

Deze wandeling was zeker niet de mooiste op Madeira. Dat komt misschien ook we, omdat er niet veel bloemen bloeiden. En de route staat niet duidelijk aangegeven, waar door je tijd kunt verliezen met het zoeken naar het juiste wandelpad. Als je tijd over hebt, zou ik hem wel aanraden.

Begin de wandeling bij Boaventura vanuit een bijzondere accommodatie van Eliza was here. Bekijk de mogelijkheden eens met Eliza was here op Madeira.

Gallery iconTop iconBoaventura GPX tracklogBoaventura KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy