Wandelen door Ribeira da Janela - Wandelen op Madeira

Madeira vlag
Gallery icon
Map iconRibeira-da-Janela GPX tracklogRibeira-da-Janela KML tracklog

Bij de aankomst bij Ribeira de Janela hebben we moeite om de parkeerplaats te vinden. Maar als we die eenmaal gevonden hebben worden we begroet door hortensia en agapanthussen. De levada waar we langs gaan lopen is een van de grotere op Madeira. Er loopt een goed wandelpad lang maar af en toe moeten een stukje over de betonnen rand van de levada. Hoewel ik weinig last heb van hoogte vrees, werd het daar op sommige stukken wel moeilijk. De levada ligt 3-4 meter lager aan de rechterkant en de berghelling aan de linkerkant gaan 300-400 meter naar beneden. En dat zonder hekje is best spannend.

We lopen snel verder naar de eerste tunnel en we vragen ons af of ze die niet iets hoger hadden kunnen maken. Met een zaklampje op het hoofd lopen we door de tunnels en komen aan bij de waterval. Deze levada heeft een aantal lange tunnel waar je doorheen moet om de mooie plekken te ontdekken. Laat je vooral niet weerhouden door de donkere koele tunnels, want het uitzicht is het waard. Nadat we bij de waterval aangekomen zijn, lopen we weer terug langs de levada naar de auto. Onderweg zien we verschillende hagedissen en heel veel agapanthussen en hortentia's. Dit ziet er niet alleen heel erg mooi uit, maar het ruikt ook heel erg lekker.

Zeker de moeite waard om deze wandeling te doen als je Madeira bezoekt. Als je last van hoogtevrees hebt, kan ik deze wandeling afraden. Sommige stukken zijn zo steil dat het gewoon eng is. Al met al een geslaagde wandeling met heel veel groen en veel verschillende hagedissen.

Geen zin in massatoerisme, maar op zoek naar een kleinschalig leuk appartement of hotel? Bekijk dan de mogelijkheden eens met Eliza was here op Madeira. Eliza was here staat voor kleinschalige accommodaties in rustige kleine dorpen.

Gallery iconTop iconRibeira-da-Janela GPX tracklogRibeira-da-Janela KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy