Wandelen bij Folhadal, Levada do Norte en Levada das Rabaças - Wandelen op Madeira

Madeira vlag
Gallery icon
Map icon

Voor deze wandeling parkeren bij de Encumeada-pas. Vanuit hier heb je een mooi uitzicht over de noordkant van Madeira. Voor dorstige wandelaars is hier ook een restaurant. Maar wij gaan via een stalen trap naar beneden, naar het begin van onze wandeling.

Vanaf het restaurant volg je het bord 'Folhadal'. Hier is het wandelpad naar de Levada do Norte, die we een tijd gaan volgen, makkelijk te vinden. We lopen langs een huis met ontzettend veel bloemen in de tuin, maar ook langs het eerste stuk van de levada staan ontzettend veel bloemen en planten.

Op de splitsing van de levada nemen we de afslag naar rechts, langs de Levada do Norte. We lopen een lange tunnel in en komen uit in een groene omgeving. We zijn aanbeland in het laurierbos. Veel varens en orchideeën staan langs het groene wandelpad. Ook erg bijzonder zijn de herfstbloeiende lelietjes-van-dalenbomen langs het wandelpad. Bij het uitzicht op São Vicente staan we even stil om te lunchen. Daarna vervolgen we onze weg door de 2e tunnel. Na nog een stuk gelopen te hebben, keren we om en lopen we dezelfde weg terug.

Bij de splitsing slaan we nu rechtsaf langs de Levada das Rabaças. We komen weer een tunnel tegen en gaan erdoor heen. We komen in een open dal waar de levada uitgehakt is. Op deze steile helling is net genoeg ruimte om te wandelen. Deze wandeling op Madeira is zeker niet geschikt voor mensen met hoogtevrees of evenwichtstoornissen. Bij aankomst van een lange tunnel van ongeveer 2 kilometer besluiten we terug te lopen naar de Encumeada-pas.

Afstand: ongeveer 8.5 km
Tijd: ongeveer 3 uur

Ben je op zoek naar een kleinschalig appartement of hotel in een klein dorp? Bekijk dan de mogelijkheden eens met Eliza was here op Madeira.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy