Homer - Skilak lake - Anchorage - Rondreis in Alaska

Alaska vlag
Gallery icon
Map icon

We eindigen de vakantie in Alaska in de plaats waar we zijn begonnen. Vandaag rijden we van Homer naar Anchorage. Na het ontbijt in ons B&B nemen we afscheid van de eigenaren. We rijden de gravel weg naar beneden en verlaten Homer. In de auto besluiten we, als we ooit terug gaan naar Alaska, dat we Homer overslaan. Al snel zitten we op de snelweg en rijden naar het noorden. We hebben het plan om onderweg nog een stuk te lopen. Dus we rijden bij milepaal 58 richting Skilak lake lookout trail. De weg is gravel, maar redelijk goed te rijden, dus we rijden door. Onderweg stoppen we om even van het uitzicht te genieten. Onze wandeling is een stukje verderop, dus we moeten nog even doorrijden. Her en der zien we wat bordjes dat er beren in het gebied rondlopen, maar dat is overal in Alaska het geval. Toch hopen we dat we vandaag toch een beer tegen gaan komen en besluiten maar een keer weinig geluid te maken onder het lopen. Dan schrikken we de beren in ieder geval niet af als ze er zijn. We parkeren onze auto en lopen het bos in.

De wandeling loopt een klein stuk door het bos en dan door een heel open terrein. Dus een mooie gelegenheid om beren tegen te komen. Alleen is ook hier een paar jaar geleden een bosbrand geweest en beginnen die afgebrande stukjes hout wel een beetje op beren te lijken. Maar die ene daar aan de rechterkant, die is donzig en komt omhoog.... Het is een beer!!! De zwarte beer is geschrokken dat hij ons ziet, maar eehhmm. Wij ook wel dat we hem zien. De beer loopt snel een stukje de berg op en blijft staan kijken wat wij doen en wij kijken wat hij doet. Nadat hij er genoeg van heeft loopt hij weg de bosjes in. We besluiten toch nog een stukje door te lopen omdat we nog maar halverwege de wandeling zijn en toch wel graag naar het uitzichtspunt willen. Maar na een paar minuten lopen komen we de beer weer tegen en staat hij te kijken in de bosjes. Kennelijk gaan we dezelfde kant op als de beer. Volgens de boeken is dat zeker het moment om te draaien en terug te lopen naar de auto. Een maal bij de auto kijken we terug naar de foto's en concluderen we dat de beer dichterbij was dan ons lief is. We wilden de beer herkenbaar op de foto. En we moeten zeggen dat, dat zeker gelukt is.
We rijden de gravel weg af en stoppen bij het rangerstation om te vertellen dat we de beer gezien hebben. Daarna rijden we door naar Anchorage naar de B&B.

Als je dus beren wil zien in Alaska moet je weinig lawaai maken tijdens het wandelen. Het is wel verstandig per terrein/wandeling te kijken of er genoeg uitwijkmogelijkheden zijn als je de beer tegenkomt. Ook kennis over het gedrag van de beer is ene must en we raden dan ook aan een aantal boeken te lezen over het gedrag van de beer.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy