Palmer - Kenai Fjords - Seward - Rondreis in Alaska

Alaska vlag
Gallery icon
Map icon

Vandaag rijden we naar Seward. Een redelijk lange rit naar het Kenai schiereiland in het zuiden van Alaska.

Voordat we Palmer verlaten besluiten we in het stadspark nog een wandeling te maken. Maar helaas gooien de warmte en de muggen roet in het eten. Het is in het bos veel te heet en de muggen zoemen je om de oren. De paden in het bos zijn slecht aangegeven en met een beetje zoeken, komen we dan toch weer bij de auto aan. We rijden richting de snelweg, op weg naar Anchorage. Omdat er geen snelweg om de stad ligt, moet je dwars door de stad. En met alle stoplichten, duurt dat nog wel even. Nadat we Anchorage achterons laten, rijden we langs de kust richting het zuiden van Alaska. Onderweg stoppen we op een uitzichtspunt waar regelmatig Beluga whale wordt gezien. Helaas zien we er geen, omdat het migratie seizoen nog niet is begonnen. Maar vanuit deze parkeerplaats heb je wel mooie uitzichten en is zeker het stoppen even waard.

We rijden het Kenai Fjords National Park binnen. Langs een mooie snelweg komen we aan in de kustplaats Seward. Onze Cottage ligt iets buiten Seward en omdat we op tijd zijn, verkennen we Seward zelf even. Na wat shoppen, rijden we terug en maken nog even een praatje met de eigenaren van de Cottage. Aan het eind van de avond loopt een eland met haar twee jongen over het terrein van onze B&B. Niet allen wij, maar ook de eigenaren zijn erg blij ze te zien en lopen met een camera naar buiten.
Omdat we morgen naar de Harding Ice Field willen lopen, willen we graag weten wat de weersvoorspellingen zijn. De vooruitzichten zijn goed en we zijn er van overtuigd dat we morgen lekker kunnen wandelen.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy