Chitina - Wrangell St. Elias - McCarthy - Rondreis in Alaska

Alaska vlag
Gallery icon
Map icon

Vandaag gaat we per minibus de gravelweg over naar McCarthy, in het nationale park Wrangel St. Ellias in Alaska. We mogen de weg zelf niet over met de huurauto en eigenlijk wil je dat ook niet. De chauffeur vertelt onderweg van alles over de natuur, het klimaat en het wild wat hier leeft. Onderweg stoppen we bij een spoor viaduct, die in een week tijd gebouwd is, voor een krat whisky voor alle werknemers. Een goede motivatie om snel een viaduct te bouwen! Verder komen we langs de lokale bungyjump brug. De chauffeur kan ons vertellen dat het 6 seconden duurt om een steen naar beneden te gooien. Bij aankomst bij de voetbrug, hebben we nog steeds geen beer gezien. We hopen er toch echt nog 1 te zien voor de Alaska verlaten.

We lopen over de voetbrug naar McCarthy, naar het Lancaster's backpackers hotel. Nou ja, hotel... Het is een kamer met een bed en wat dekens. Voor de rest heeft het hotel een Spartaans uiterlijk en inrichting, maar dat was ook in de reisbeschrijvingen te lezen.

Omdat we eigenlijk 2 wandelingen wilden doen, besluiten we 's middags naar de Root Gletsjer te lopen. De wandeling is niet al te zwaar en brengt je makkelijk naar de gletsjer, waar je zonder klimijzers een stuk op kunt lopen. Na ongeveer een uur bereiken we de Root gletsjer en komen wat Alaskanen tegen die naar de top van Donoho Peak lopen. De man loopt een stukje met ons mee de gletsjer op en we nemen de tijd om foto's te maken en te genieten. Na een uur zijn we weer terug in Kennicott en nemen we de pendelbus weer terug naar McCarty.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy