Wandelen bij Hatcher Pass - Palmer - Rondreis in Alaska

Alaska vlag
Gallery icon
Map icon

Vandaag staat er een wandeling op de planning bij Hatcher Pass. We weten nog niet of we naar boven gaan lopen of een keer een makkelijkere wandeling gaan doen langs een beekje.

We besluiten het laatste en kiezen een wandeling langs de Little Susitna River. Lekker vlak met mooie uitzichten aan beide kanten. Het dal is redelijk open en het wandelpad is goed begaanbaar. Het is alleen erg warm, iets wat je niet verwacht als je in Alaska gaat wandelen. Bij vlagen is het wandelpad dicht begroeid en moeten we wat meer geluid maken voor de beren. We zien we berenafdrukken, maar daar blijft het vandaag ook bij. Nog steeds geen beren gezien in Alaska... Wel zien we onderweg dallsheep. We lopen een eind richting de Mint Glacier en nemen de tijd om af en toe het uitzicht te bewonderen. We lopen langs tientallen beverdammen en heel veel verschillende vegetatie. Voor de echte plantenliefhebber is dit een wandeling om zeker te doen!

Nadat we terug zijn op de parkeerplaats rijden we nog even door naar boven naar de Independence mine. Deze mijn was vroeger een goudmijn, maar ook deze is vervallen en wordt langzaam weer gerestaureerd. Helaas laten ze in Alaska de ingestorte gebouwen gewoon liggen en nemen ze geen moeite om het een en ander op te ruimen. Na even rond te hebben gekeken rijden we weer terug naar onze bed & breakfast en genieten van een BBQ.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy