Valdez - Columbia/Meares Glacier Cruise - Alaska - USA

Alaska vlag
Gallery icon
Map icon

Via het internet hebben we met de mensen van onze B&B contact gehad over een glacier cruise langs de gletsjers. De eigenaren hebben deze boottocht voor ons gereserveerd en we hoeven alleen maar even bij de ticket information onze tickets op te halen en te betalen. We gaan met een grote boot en heel weinig mensen op pad om de Columbia glacier en de Meares Glacier van dichtbij te bekijken.

We zijn nog niet weg of de eerste zeeotter ligt in het water. De kapitein van de boot vertelt ons dat ze altijd hun voetjes boven water moeten houden maar door de rest continue ronddraaien om hun vacht nat te houden. Hierdoor hun vacht nat en blijven ze warm. Vaak liggen de zeeotters in een cirkel en liggen de jongen in het midden ter bescherming. Onderweg zien we nog veel meer van deze beestjes.

Even verder op liggen 2 zeeleeuwen op een boei en slapen. Vervolgens zien we een walvis en onze kapitein probeert hem te volgen. Nog een walvis, een Bald Eagle, zeehonden, puffins... We zien ontzettend veel dieren in het water en heel veel soorten vogels.

Bij de Columbia Glacier liggen allemaal ijsbrokken in het water en moeten we met de boot op een afstand blijven. In de verte is de gletsjer goed zichtbaar. De kapitein neemt alle tijd om iedereen rustig de tijd te geven om een kijkje te nemen. Daarna vaart hij door naar de Meares Glacier. Hier kunnen we veel dichterbij komen. De Meares Glacier is bekend om zijn brokstukken die afbreken. En natuurlijk hopen we dat, dat bij ons ook het geval is. We hoeven niet lang te wachten, het kraken begint. En er vallen grote stukken ijsbrokken af. Probeer dat maar eens op de foto te krijgen.

We varen terug richting Valdez waar we onderweg nog een groep zeeleeuwen tegen komen. We komen ook nog een paar bijzondere puffins tegen.

Na een boottocht van 9 uur komen we terug in Valdez. Als je van natuur en dieren houdt, dan is een glacier cruise in Alaska zeker aan te raden. De camera in de aanslag en een dikke jas aan. Het is zeker een dag om nooit te vergeten.

De homepage van Valdez

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy