Wandelen naar Exit Glacier en Harding Icefield bij Seward - Rondreis in Alaska

Alaska vlag
Gallery icon
Map icon

Vandaag gaan we op pad richting de Harding Icefield. Natuurlijk stoppen we eerst bij het ranger station om te vragen over er nog beer activiteiten zijn op het pad waar wij willen lopen. We hoeven ons geen zorgen te maken over de Grizzly beer maar er zijn wel zwarte beren in de regio. Het wordt weer een dagje veel praten tijdens het wandelen. Hey bear en hallo Beer worden veel gebruikt.

De wandeling loopt ongeveer 900 meter omhoog. Het eerste stuk loopt redelijk stijl naar boven en af en toe is op handen en voeten naar boven een must. Het loopt lekker door het bos en de eekhoorntjes schieten weg in de begroeiing. Na een uur wandelen, bereiken we de bomengrens. Nu kunnen we eindelijk een beetje om ons heen kijken. Een kleine vlakte geeft een mooi uitzicht over de rest van het pad en de berghelling. Al snel bereiken we het eerste stuk sneeuw waar we door heen moeten lopen. Al snel lopen we helemaal door de sneeuw en ploeteren we de steile bergheling op. Langzaam en heel voorzichtig lopen we zonder sneeuwschoenen naar boven. Het is wel te doen, maar goede bergschoenen zijn zeker een must. Na het eerste uitzichtspunt besluiten we nog een stukje omhoog te klimmen.

Ongeveer 200 meter door de sneeuw op een steile berghelling, dat wordt straks naar beneden nog een feest! Als we op het volgende heuveltje staan, kunnen we natuurlijk nog een stuk door de sneeuw naar het volgende heuveltje lopen, maar op de kaarten is te zien dat de wandeling zo doorgaat naar 1500 meter. Dat is op een dag wel erg veel klimmen. Vanaf het punt waar we nu staan, kunnen we al mooi zien hoe de ijsvlakte eruit ziet en waarschijnlijk de komende 200 km eruit ziet. We besluiten terug te lopen.

Op de terugweg zien we wat zwarte puntjes over de berg trekken. Eindelijk beren die we kunnen herkennen als beren! Gelukkig zijn deze nog wel op een voor ons comfortabele afstand. We kunnen de vier poten herkennen en het beweegt! Nadat ze uit het zicht zijn verdwenen lopen we verder naar beneden en zien hoog op de berghelling nog een zwarte beer lopen. Nadat we beneden aankomen, melden we onze beer activiteit aan de ranger en vertrekken naar onze B&B. Eindelijk hebben we beren gezien in Alaska!

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy