Valdez - Thompson Pass - Palmer - Rondreis in Alaska

Alaska vlag
Gallery icon
Map icon

Vandaag staat er een lange tocht door Alaska op het programma. De route van Valdez naar Palmer, dwars door het bewoonde deel van Alaska. We rijden richting de Thompson Pass en hebben geluk met het weer! De zon schijnt en er hebben prachtig uitzicht vanaf de Thompson Pass. Ook bij de Worthington Glacier stoppen we weer even om de gletsjer zonder wolken op de foto te krijgen. Wat een verschil met 2 dagen geleden! Vanaf een parkeerplaats langs de weg nemen we van een afstand nog een foto waarop de gletsjer helemaal zichtbaar is. Daarna rijden we door richting Palmer.

Een paar dagen geleden toen we richting Chitina reden, waren de Mount Sanford, Mount Drum en Mount Wrangell niet zichtbaar vanwege het weer. Nu, een paar dagen later, hebben we geluk en kunnen ze zonder moeite op de foto krijgen. We stoppen onderweg meerdere keren om deze bergen te bekijken.

Als we eenmaal boven Copper Center zitten wordt het tijd om een beetje door te rijden. De tijd vliegt, maar de afstand nog niet. We komen in de buurt van Glennallen waar we richting Anchorage rijden. Glannallen staat bekent om heel veel muggen, dus daar stoppen we maar even niet. We hebben er in ieder geval veel vermoord op de auto...

Eigenlijk is het eerste stuk na Glennallen heel erg saai. Er is weinig te zien en de weg is kaarsrecht. Een mooi stukje Alaska om even wat miles weg te rijden. Bij Sheep mountain stoppen we nog even om het uitzicht te bewonderen. De kleuren van de berg zijn bijzonder.

Even verder op ligt de Manatuska Gletsjer, maar ze zijn vergeten er wat parkeerplaatsen te creëren om deze gletsjer echt goed te kunnen zien. Alleen helemaal aan het eind, waar je eigenlijk alleen maar de uitloop van deze gletsjer kunt zien.

We rijden richting Hatchers Pass waar onze B&B zich bevindt. We komen aan en krijgen een kamer. De gezamenlijke ruimte is de woonkamer van deze mensen en het ontbijt wordt in hun eigen keuken geserveerd. Een ontzettend goed verzorgde bed and breakfast met hele aardige eigenaren, een oase van rust!

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy