Wandelen in Wallis - Wandelen bij de Aletschgletsjer in de winter

Zwitserland vlag
Gallery icon
Map iconAletschgletsjer_winter GPX tracklogAletschgletsjer_winter KML tracklog

Over de graad van Moosfluh naar Hohfluh en Riederfurka naar Riederalp

Na een ochtend skiën, besluiten we om 's middags onze wandelschoenen aan te trekken en over de graad langs de Aletschgletsjer in Zwitserland te wandelen. We stappen in Riederalp in de Moosfluh gondelbaan en beginnen onze wandeling op 2333 m. Op de top van de Moosfluh heb je een geweldig uitzicht over de Aletsgletsjer, het Rhônedal en de Aletsch Arena. Veel skiërs, maar ook veel wandelaars stoppen hier om een foto te maken van de Aletschgletsjer in Zwitserland, grootste gletsjer van Europa. We beginnen onze wandeling en lopen richting de Hohfluh. Het wandelpad is wel goed te lopen, maar soms waren spikes onder onze schoenen toch ook wel handig. Toch is de wandeling met schoenen met profiel goed te doen. Vanaf de Hohfluh is het mogelijk om een stoeltjeslift weer naar beneden te nemen om de wandeling in te korten of de afdaling over te slaan. Wij besluiten echter om door te lopen richting de Riederfurka. We drinken wat bij bergrestaurant Riederfurka en dalen dan weer af naar Riederalp.

Van de winterwandelwegen hebben we als eerste de 101 gevolgd. Voor de afdaling de 100 en de weg terug naar Riederalp ging over de 202.

Tijdens deze wandeling heb je schitterende uitzichten over het Rhônedal, de Matterhorn en de Aletschgletsjer. De wandeling loopt redelijk op hoogte, alleen daal je vanaf bergrestaurant Riederfurka af naar Riederalp.

Gallery iconTop iconAletschgletsjer_winter GPX tracklogAletschgletsjer_winter KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy