Wandelen in Wallis - Rondwandeling bij Moosalp

Zwitserland vlag
Gallery icon
Map iconMoosalp GPX tracklogMoosalp KML tracklog

De planning was toch anders vanmorgen, maar het weer was zo mooi dat we besloten naar Moosalp te gaan. Weer het spannende weggetje, maar deze lijkt na de weg het Turtmanntal ineens veel minder erg.
Een lekkere rustige wandeling met niet al te veel hoogte verschil. Het enige nadeel is dat het wat drukker is als op de meeste wandelwegen waar we hebben gelopen.

Vanaf Moosalp gaan we in de richting van Stand. Het uitzichtpunt van Moosalp. We hopen dat we eindelijk de Bietschhorn zonder wolken kunnen fotograferen, maar helaas. Dat is niet het geval. Ook vandaag wordt het uitzicht enigszins belemmerd door wolken. Maar niet getreurd het uitzicht over Wallis is nog steeds adembenemend. We lopen naar het eerste meertje. Een rustig rondje er om heen en tegelijkertijd foto's maken van alle bloemetjes.

We hebben een bankje gevonden in de schaduw met uitzicht op het meertje, dus de vliegen ook.. We besluiten door te lopen naar het tweede meertje. Helaas kunnen we hier niet omheen lopen, dus we vervolgen onze weg. Uiteindelijk komen we weer op de hoofdweg uit. Op deze splitsing lopen we weer naar Moosalp. Na een klein uur komen we weer terug in Moosalp. We drinken nog lekker een halve liter ijsthee en rijden weer naar ons huis in Unterbäch.

De website van Moosalp

Gallery iconTop iconMoosalp GPX tracklogMoosalp KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy