Wandelen in Wallis - Wandelen door het Turtmanntal langs een suone bij Ergisch

Zwitserland vlag
Gallery icon
Map iconErgisch GPX tracklogErgisch KML tracklog

Omdat ze voor vandaag in de middag slecht weer voorspelen in Zwitserland, maken we niet zo'n hele lange wandeling. Via een heel smal weggetje rijden we naar Ergisch in Wallis. Het scheelt een stuk rijden, maar voor de bijrijder is het wat spanend. Al met al komen we in het dorpje aan.

Vanuit de parkeerplaats lopen we omhoog naar de kerk. Iets verder staat de 'wasserleitung' al aangegeven. Een klim van 100 m staat ons te wachten. In het dorpje maken we al de nodige meters, maar door het weiland gaat het ook nog best wel steil naar boven. Een maal bij de 'wasserleitung' aangekomen volgen we deze een behoorlijk stuk. Hier en daar een spectaculaire afgrond en een redelijk tot zeer smal pad. Deze wandeling is dus ook niet geschikt voor mensen met hoogtevrees.

We wandelen door totdat we de rivier Turtmänni oversteken. In het boekje hebben we gelezen dat er verderop een restaurant is, en eigenlijk hebben we wel zin in een glas ijsthee. Dus we lopen door. Het pad is erg steil en we vragen ons dan ook af of het wel de moeite is om naar boven te lopen. Via het wandelpad lopen we naar de grote weg. Hier moeten we en stukje naar rechts en dan zien we het restaurant. Helaas, het is gesloten en het lijkt er op dat het de komende jaren ook niet open gaat. Moeite voor niks. Maar gelukkig zijn we weer snel op onze steile weg. Alleen nu gaan we weer terug. We besluiten dezelfde weg terug te wandelen in plaats van de hogere wandeling die eerst in de planning stond. Via de suone wandelen we weer terug naar het dorpje en gaan met de auto via het zeer spannende weggetje weer terug.

In het Turtmanntal in Wallis in Zwitserland hebben we ook nog de Turtmannhütte bezocht.

Gallery iconTop iconErgisch GPX tracklogErgisch KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy