Wandelen in Wallis - Wandelen en wintersport in Riederalp

Zwitserland vlag
Gallery icon
Map icon

Riederalp in Wallis, Zwitserland is een klein bergdorp aan de rand van de Aletschgletsjer. Samen met Bettmeralp en Fischeralp vormen deze bergdorpen het skigebied Aletsch Arena. Het skigebied Aletsch Arena is een gevarieerd ski- en wandelgebied waar in de winter en in de zomer veel te doen is.

Door de kleinschaligheid van Riederalp, Bettmeralp en Fiescheralp is het altijd rustig op de skipisten. Er zijn nauwelijks wachttijden bij de stoeltjesliften en gondelbanen en er is op de piste altijd genoeg ruimte. Door in een van de bergdorpen te overnachten heb je altijd direct toegang tot het skigebied Aletsch Arena in Zwitserland. Ook kun je in de winter naar de Bettmerhorn en Eggishorn voor nog meer spectaculaire uitzichten over de Aletschgletsjer, het Rhônedal en het Fieschertal.

Naast skiën zijn er ook veel winterwandelwegen aangelegd. De wandelwegen zijn een leuke afwisseling van de skivakantie. Wij hebben enkele van de winterwandelwegen wandelingen gelopen. De wandelpaden zijn goed te lopen en bieden een gigantisch uitzicht over het Rhônedal, de Matterhorn en de Aletschgletsjer in Zwitserland.

In de zomer zijn er veel wandelmogelijkheden in het Aletsch gebied in Wallis, Zwitserland. Een van de populaire wandelingen in het Aletschgebied begint in Riederalp met de stoeltjes lift naar Riederfurka en over de graad richting Hohfluh of de Moosfluh, of andersom natuurlijk als je liever bergaf loopt. Tijdens deze wandeling heb je altijd geweldige uitzichten over Wallis in Zwitserland.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy