Wandelen in Wallis - Wandelen langs een suone bij Unterbäch

Zwitserland vlag
Gallery icon
Map iconUnterbach GPX tracklogUnterbach KML tracklog

Unterbäch is een klein dorpje in Wallis, Zwitserland op 1220 meter hoogte. Vanuit het appartement hadden we een mooi uitzicht over het dal en de Bietschhorn.

's Morgens zijn we al vroeg wakker. Vanuit ons vakantiehuis nemen we de stoeltjeslift van Unterbäch naar Brandalp. Vanuit daar lopen we een stuk over de verharde weg naar een bassin. Daar lopen we via de picknickplaats naar het pad. Dit pad loopt steil naar boven naar het wandelpad waar we langs willen lopen. Rechtsaf langs de Alte Suon waar we lange tijd langs blijven lopen. Bij het bruggetje besluiten we het bovenste pad aan te houden. Het onderste pad loopt wel erg dicht langs de koeien. Vanuit hier is het een stukje klimmen naar de volgende afslag. De weg blijft langs de waterleiding lopen. In een open stuk, volgen we de Meigger Suon, richting Bürchen. Dit deel van de wandeling is vrolijk en redelijk vlak. Hier en daar gaat de weg wat omhoog en omlaag. De waterleiding zit deels onder de grond en boven de grond. Op een aantal delen is deze of heel erg diep of erg breed. Op de volgende kruising houden we weer Bürchen aan. Langs dezelfde suone vervolgen we de weg. Na een tijdje gelopen te hebben gaat de weg wel heel steil naar beneden. Spectaculair ;-) En.. wel uitkijken ;-)

We vervolgen de weg weer langs de suone richting Bürchen. Na een weiland gaat de wandeling langs een grote weg weer naar beneden. (pas op voor schrikdraad;-)) Deze weg was, zodra deze verhard werd, afgesloten vanwege schietgevaar. Verderop waren ze aan het kleiduifschieten.

Vervolgens via het wandelpad naar Unterbäch weer terug in Unterbäch gekomen. Het begin van dit wandelpad is een beetje begroeid. En het tweede deel is een mooi stuk naar de achterkant van het dal. Een leuke wandeling van 13,6 km die niet al te zwaar is.

De homepage van Unterbäch
De website van het vakantiehuis waar we de tweede keer zijn geweest.

Gallery iconTop iconUnterbach GPX tracklogUnterbach KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy