Wintersport in Verbier - Winterwandelen in Verbier in Les Quatre Vallées in Wallis, Zwitserland

Zwitserland vlag
Gallery icon
Map iconVerbier-Winter GPX tracklogVerbier-Winter KML tracklog

We vertrekken voor een wintersport vakantie naar Verbier in Wallis in Zwitserland. Het skigebied Les Quatre Vallées is een zeer uitgebreid skigebied met ongeveer 340 km piste. Het skigebied Les Quatre Vallées strekt zich uit van Verbier tot Veysonnaz. Voor de geoefende skiër, als voor de minder geoefende skiër is er een grote keuze aan pistes. Maar wie niet van sleepliften houdt, kan beter aan de Verbier kant van de Les Quatre Vallées blijven.

Na drie dagen skiën, voorspellen ze sneeuw en slecht zicht. Voor ons de ideale dag om de wandelschoenen aan te trekken en te gaan wandelen in de omgeving van Verbier in Wallis. We hebben zowel in de zomer als in de winter al verscheidene wandelingen gemaakt in Zwitserland, maar voornamelijk in het Duitstalige gedeelte van Wallis. Verbier behoort tot het Franstalige gedeelte van Wallis in Zwitserland.

We starten onze winterwandeling bij het liftstation van de Savoleyres. We lopen de weg naar boven aan de achterkant van het liftstation. Nadat we de bebouwing van Verbier achter ons gelaten hebben lopen we verder naar de splitsing terug naar Verbier of doorlopen naar Le Chateau. We zijn benieuwd naar de ruïne van Le Chateau en gebruiken de winterwandelweg om naar boven te lopen. Het wandelpad door de bossen is goed te wandelen in de winter ondanks de vele sneeuwval. Nadat we linksaf zijn geslagen naar Le Chateau wordt het wandelpad minder goed door de losse sneeuw. Regelmatig zakt bij een van ons een voet wat verder weg in de sneeuw. Maar ondanks alles is het wandelpad wel erg mooi. We lopen door de bossen met her en der een mooi uitzicht over Verbier en het Rhônedal van Wallis in Zwitserland.

We wandelen stijgend en dalend en komen uit bij Le Chateau, maar door de hevige sneeuwval kunnen we niet naar het uitzichtpunt en ruïne van Le Chateau. We lunchen bij Le Chateau en lopen terug over het besneeuwde wandelpad. Onderweg zien we een gems in de bossen op zoek naar voedsel. Daarna slaan we op de kruising linksaf. We lopen op de winter panoramaroute met uitzicht over Verbier en Wallis. De sneeuw op dit panorama wandelpad is door een pistenbully aangereden. Hierdoor gaat het wandelen een stuk makkelijker. We wandelen over de winter panorama route terug naar het centrum van Verbier.

Deze winterwandeling was erg leuk om te wandelen. En tijdens de wandeling werd het weer steeds beter. We hadden wel spikes meegenomen voor onze schoenen, maar geen snowshoes. Daardoor waren stukken van de wandeling misschien wel wat makkelijker geweest. Jammer genoeg was het uitzichtpunt van Le Chateau te ver ondergesneeuwd om van het uitzicht te genieten. Onderweg zijn geen eetgelegenheden.

Lengte: 9.3 km
Hoogteverschil: in totaal ongeveer 400 m

Gallery iconTop iconVerbier-Winter GPX tracklogVerbier-Winter KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy