Passentocht - Furka - Sustenpas - Grimsel - Vakantie in Wallis in Zwitserland

Zwitserland vlag
Gallery icon
Map iconPassentocht GPX tracklogPassentocht KML tracklog

Vandaag hebben we de drie passen tocht gereden. Een dagtocht van ruim 250 km lang.

De weg tussen Unterbäch en Visp is nog steeds gesloten, maar deze keer zijn we slim, we keren direct en rijden via het Turtmanntal naar beneden. Een maal in het dal vervolgen we onze weg naar Brig. Na Brig houden we Furka aan. Onder weg komen we langs het Aletschgebied. Maar deze keer rijden we door. We gaan bij Gletsch richting de Furka. De eerste stop is hotel Belvedère op de Furka met uitzicht op de Rhone gletsjer. Een adembenemend uitzicht. Verder zijn we daar nog naar de ijsgrot gegaan. Waar het binnen erg koud is.

Hierna zijn we doorgereden via een minder brede weg naar het dal en vervolgens naar de Sustenpas. Dit stuk is echt waanzinnig om te zien. Een erg mooi uitzicht, vooral voor degene die niet hoeft te rijden. Alhoewel er genoeg punten zijn om te stoppen.

Na een afdaling rijden we redelijk steil naar de Grimselpass. Ook dit stuk is een mooi stuk om te rijden. Ook hier is op de Passhöhe een grote parkeerplaats waar je even kunt genieten van het uitzicht. Vanuit de Grimselpass rijd je naar het punt waar je eerder de Furka bent opgereden.

Vanuit hier zijn we terug gereden naar Unterbäch, via de weg vanuit Visp die toen weer open was. Een mooie route, wat zeker de moeite waard is. Alleen is het aan te raden op tijd te vertrekken vanuit je vakantiehuis of appartement. Al met al hebben we er ruim 6 uur over gereden.

Gallery iconTop iconPassentocht GPX tracklogPassentocht KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy