Wandelen in Wallis - Wandelen over de Europaweg van Randa naar Täsch

Zwitserland vlag
Gallery icon
Map icon

Vanuit Randa is het een klim van 800 meter omhoog om op de Europaweg uit te komen. Een kleine klim van ongeveer een uur. De Europaweg is een nieuw aangelegd wandelpad van Zermatt naar Grächen. De Europahut ligt nog een stuk hoger dan de weg, maar is vanuit Randa goed te bereiken. Wij besluiten vanuit ons appartement in Randa naar Täsch te lopen.

Marko vertelde dat hoogte wegen in Wallis en Zwitserland vaak op dezelfde hoogte blijven lopen. Maar bij de Europaweg gaat dit niet helemaal op. De hoogte verschillen zijn redelijk groot. Ook was Sandra nog niet zo goed getraind in het wandelen over smalle paden met diepe afgronden en al helemaal niet voorbereid op het oversteken van grind lawines! Maar des al niet te min heeft Sandra de weg wel uitgelopen (terug lopen was geen optie...) Als we onder een tunneltje doorlopen wordt stiekem de tunnel steeds later. Dus even door de knietjes!

De Europaweg is wel goed begaanbaar, maar her en der moet je wel door rosten en grind. Maar je loopt ook hele stukken door het bos. Ondertussen heb je de hele weg een mooi uitzicht over het dal en over de Weisshorn. De Weisshornhütte stond als volgende op het programma, dus konden we tijdens deze wandeling alvast even de weg verkennen aan de andere kant van het dal.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy