Wandelen in Wallis - Wandelen naar de Hörnlihütte bij de Matterhorn in Zermatt

Zwitserland vlag
Gallery icon
Map iconHornlihutte GPX tracklogHornlihutte KML tracklog

Vandaag gaan we de wandeling lopen die al de hele vakantie op het verlanglijstje staat. De Hörnlihütte bij Zermatt. De hut ligt op 3260 m hoogte aan de voet van de Matterhorn en wordt ook de Matterhornhütte genoemd.

Omdat de wandeling al relatief zwaar is, nemen we het eerste stuk de kabelbaan naar Schwarzsee (2580 m hoogte). Vanuit hier wandelen we naar de Hörnlihütte. Een klim van bijna 700 meter hoogte en ongeveer 4 km. Het is een vrij populaire wandeling voor vele wandelaars die in Zwitserland op vakantie zijn en voor klimmers die de Matterhorn willen beklimmen. Deze overnachten in de Hörnlihütte of hotel Belvedere en beklimmen vanuit daar de Matterhorn. Het wandelpad is niet te missen. Omdat de hut vrij populair is, loop je nooit alleen. De wandeling loopt het eerste stuk vrij steil, daarna een stuk vlak en het laatste stuk gaat steil de berg op naar de hut.

Onderweg naar de Hörnlihütte heb je geweldige uitzichten over Zermatt, de Matterhorn en nog veel meer bergen. Ook komt je stalen trappen tegen en stalen wandelpaden. Dit omdat de berg niet overal begaanbaar is. Eenmaal boven lopen we ook nog even naar het laatste punt waar je zonder klimuitrusting kunt komen. Wel is het wennen aan de hoogte. Boven de 3000m is er minder zuurstof in de lucht, dus je bent sneller vermoeid en je kunt er duizelig van worden. Na langere tijd op hoogte wen je aan de lucht en heb je er minder last van.

De terug weg gaat een stuk sneller. We zijn snel beneden en nemen de lift weer naar Zermatt. Met de trein naar Täsch en de auto naar Unterbäch. Een leuke, redelijk zware wandeling die van het lijstje van deze wandel vakantie kan worden afgestreept.

De website van de Hörnlihütte

Gallery iconTop iconHornlihutte GPX tracklogHornlihutte KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy