Wandelen in Wallis - Wandelen naar de Brittaniahütte bij Saas Fee

Zwitserland vlag
Gallery icon
Map iconBrittaniahutte GPX tracklogBrittaniahutte KML tracklog

Vandaag willen we van Unterbäch naar Saas Fee rijden. Maar helaas is de weg tussen Unterbäch en Visp dicht. Marko zegt dat hij de weg via Moosalp wel kent, maar het bordje Visp volgen is geen goede optie. Uiteindelijk komen we op de zelfde weg uit en moeten alsnog via Turtmann naar beneden. Al met al kost het ons 45 minuten extra om beneden te komen. Maar eenmaal beneden kunnen we toch richting Visp/ Saas Fee. Ook hier hebben ze een ook een stuk weg afgezet, maar we kunnen over militair terrein. Zonder al te veel moeite kunnen we via de tunnel in Saas Fee komen. Hier parkeren we de auto en kijken of de hut die we willen belopen wel open is. Tevens bekijken we welke liften open zijn en waar we naar toe moeten. We hebben geluk, de hut is open en er is een cabinebaan naar Felskinn open.

Vanaf Felskinn gaan we door de sneeuw naar de Britanniahütte. Door de sneeuw lopen lijkt wel leuk, maar het is ook erg vermoeiend (net als de 3000 m grens). Bij de hut hebben we onder het genot van een heel gaaf uitzicht lekker gelunched. Hierna hebben we onze weg vervolgd naar Plattjen. Het eerste stuk loopt over een gletsjer wat zonder gids te belopen is. Vervolgens is er een stukje graadwandeling en loopt de weg enigszins vlak. Licht dalend en stijgend loop je langs de berghelling met hier en daar een behoorlijk uitzicht naar beneden. Het laatste stuk gaat over de rotsen naar het liftstation. Hier is het wel even uitkijken, naast de steen stappen is geen optie. Maar het is wel heel spectaculair om er overheen te lopen.

Eenmaal bij de lift aangekomen besluiten we deze naar beneden te nemen. We hebben geen zin meer om nog anderhalf uur naar Saas Fee af te dalen. Het was een mooie wandeling met hier en daar spectaculaire uitzichten en afgronden. Niet geschikt voor mensen die hoogte vrees hebben.

LET OP: Van een bezoeker kregen wij de melding dat de wandeling zoals wij die destijds gemaakt hebben, niet meer mogelijk is. Het gedeelte Fekskinn-Britanniahütte is tegenwoordig alleen nog via een een langere omweg te wandelen. Tot aan Egginerjoch is het wandelpad nog een sneeuwwandeling, daarna buig je af richting Plattjen om over de gletsjer stijgend naar de Britanniahütte te wandelen.

De website van de Brittaniahütte

Gallery iconTop iconBrittaniahutte GPX tracklogBrittaniahutte KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy